W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


„Warzywa górą!” – recenzja

Opublikowano: 2017-07-10
Recenzja książki „Warzywa górą!”.
Dania z warzyw nie muszą być nudne i niesmaczne. Pokochaj je!

Warzywa mają cudowne właściwości, wiemy to nie od dziś. Wielu z nas jednak nie pała miłością do przysłowiowej zieleniny czy warzyw korzeniowych. Jako dodatek owszem, często wykorzystujemy je przy okazji surówek czy marynat, niemniej jako danie główne niekoniecznie. A tymczasem to bardzo duży błąd, bo warzywa w każdej postaci mogą być naprawdę smaczne, bo, że są zdrowe to wiemy wszyscy.

Jeśli macie ochotę to zachęcam Was do rozbudzenia apetytu na kulinarne szaleństwo i zacznijcie swoją roślinną przygodę z publikacją „Warzywa górą!” autorstwa Katarzyny Gubały. Autorka udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy zabraknie Wam pomysłów na zdrowe, całkowicie roślinne menu. Jest idealną bazą kulinarnych inspiracji dla koneserów dobrego jedzenia. Nigdy dotąd na polskim rynku nie pojawiła się taka pozycja. Aż 120 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow, stworzonej nie tylko z myślą o wegetarianach i weganach, ale przede wszystkim o tych, którzy szukają zielonych inspiracji w swojej codziennej diecie. „Warzywa górą!” to także porady dietetyczne, inspiracje zdrowotne, zbilansowane menu i pyszne zdjęcia. Tak, tak, to ostatnie szczególnie przykuwa uwagę i już przy przeglądaniu kartek książki można zrobić się głodnym. W publikacji znajdziemy przepisy na przeróżne dania warzywne, czasem kompletnie nieoczywiste. Ciekawą formą tej kulinarnej przygody jest fakt, że autorka podzieliła książkę na części, które odpowiadają kolejno porom roku. Mamy zatem przepisy na lato, wiosnę, zimę oraz jesień. Co ważne, produkty również są zwykle dostosowane do danej pory roku – to świetny pomysł! Doskonale wiemy, że innych wartości odżywczych potrzebujemy np. zimą niż latem.

Znakomita pozycja wydawnicza dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią, ale też dla osób, które szukają nowych inspiracji – na pewno będziecie zadowoleni. Spróbujcie i rozsmakujcie się w warzywnych pasztetach, muffinach czy ciastach. Przepisy są szybkie, łatwe, a co najważniejsze przede wszystkim zdrowe!

Joanna Sieg
(joanna.sieg@dlalejdis.pl)

Katarzyna Gubała, Warzywa górą!, wydawnictwo Burda Książki, maj 2017




Społeczność
Reklama