Warzywkowo

Pieczarki z grilla - przepis kulinarny.
Soczyste mięsa, delikatne ryby, a może chrupiące warzywa? Jest mnóstwo sposobów na to, by przygotowywane przez nas na grillu potrawy smakowały wyśmienicie. Wystarczy sięgnąć po sprawdzone przepisy – i… do dzieła!

Na grillu nie powinno także zabraknąć warzyw. Co grillujemy? Oprócz wspomnianych już wcześniej ziemniaków, na grillu doskonale sprawdzą się również inne warzywne smakołyki – cebula, cukinia, bakłażan, papryka, czy pyszne pieczarki. Co kto lubi! Takie grillowane warzywa to świetna alternatywa dla mięsa, ale także doskonały dodatek do pozostałych dań. Oto przepis na oryginalną, faszerowaną przekąskę – w formie ulubionych szaszłyków.

Pieczarki z grilla

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 2 czerwone cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu

przyprawy:

  • tymianek
  • sól, pieprz

dodatkowo:

  • patyki do szaszłyków

Przygotowanie:

  1. Patyki do szaszłyków włóż na 20 minut do wody, by namokły.
  2. Pieczarki umyj, osusz, odetnij zbyt długie ogonki.
  3. Cebulę obierz, pokrój w ćwiartki i podziel na warstwy.
  4. Na patyczki nadziewaj na przemian pieczarki i kawałki cebuli.
  5. Delmę Maślany smak 80% tłuszczu roztop w rondelku i wymieszaj z obranym i posiekanym czosnkiem i listkami tymianku.
  6. Szaszłyki polej tak przygotowaną Delmą i smaż na grillu, aż pieczarki staną się rumiane.
  7. Przed podaniem oprósz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.

Smacznego grillowania!

Fot. Delma
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat