Warzywna lasagne

Jak przygotować wegetariańską lasagne.
Koniecznie sprawdźcie ten przepis.

Warzywna lasagne

  • Czas przygotowania: 60 minut
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

farsz do lasagne:

  • 400 g Magic Mince The Vegeterian Butcher
  • 800 ml wody
  • 200 ml oleju
  • 80 g cebuli
  • 120 g marchwi
  • 30 g pietruszki
  • 30 g selera
  • 160 g pomidorów
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 szczypta pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki oregano

sos beszamel:

  • 40 ml oleju
  • 40 g mąki
  • 600 ml mleka
  • 1 gałka muszkatołowa
  • 0,5 łyżeczki soli

lasagne:

  • 400 g makaronu lasagne - płaty
  • 280 g startego sera mozzarella
  • 200 g mixu sałat
  • 80 ml oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj nadzienie do lasagne. Najpierw zalej Magic Mince wodą i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Pomidory i cebulę pokrój w kostkę. Inne warzywa zetrzyj na tarce. Wszystkie, poza pomidorami, podsmaż na oleju. Gotowe warzywa połącz z kawałkami pomidorów i koncentratem pomidorowym. Całość smaż przed moment. Na koniec dodaj przyrządzony Magic Mince oraz dopraw oregano, pieprzem i solą.
  2. Zrób sos beszamel. W tym celu przygotuj zasmażkę z oleju oraz mąki. Potem wlej mleko, wsyp gałkę muszkatołową i sól. Zagotuj.
  3. Blachę posmaruj sosem. Ułóż warstwę makaronu i rozsmaruj na niej porcję farszu.
  4. Następnie zrób trzy kolejne warstwy według pierwszego schematu. Ostatnią warstwę posyp startym serem. Lasagne gotuj pod przykryciem w piecu przez 30 minut. Po tym czasie posyp wierzch zapiekanki i zapiecz w temperaturze 160°C przez 10 minut. Potrawę serwuj z mixem sałat z oliwą z oliwek.

Fot. The Vegeterian Butcher
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat