Wegetariańska Lasagne

NOWOŚĆ OLE!: Suszone pomidory w paskach ze słonecznikiem czyli letnia inspiracja do kulinarnego szaleństwa
Suszone pomidory w paskach w towarzystwie starannie dobranych ziół i słonecznika to NOWA propozycja OLE! Pozycja obowiązkowa w wiosenno-letnim menu każdego wielbiciela niebanalnych kulinarnych inspiracji. To niezwykłe połączenie otwiera drzwi do świata obłędnego śródziemnomorskiego aromatu i skąpanych w słońcu pól słonecznika. Fuzja DOSKONAŁA!

Suszone pomidory w paskach czyli GOTOWE natychmiast do użycia!
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to starannie dobrane składniki, które zaskakują temperamentem, smakiem i możliwościami wykorzystania. Wyselekcjonowane, dojrzałe i soczyste pomidory, następnie dokładnie wysuszone, umieszczone w słoiczku w zalewie z oleju, połączone ze starannie dobranymi  ziołami oraz  słonecznikiem – czyż to nie brzmi smakowicie?

Zaletą tego wariantu suszonych pomidorów OLE!, którą docenią wszystkie osoby ceniące swój czas, jest wygodna forma pasków ułatwiająca przygotowywanie dań. Wystarczy odkręcić słoik i GOTOWE! To niebywały komfort, nie musimy ich dodatkowo kroić. Otwieramy i już rozpoczynamy swoją kulinarną przygodę. Symfonia smaków, w której pierwsze skrzypce grają suszone pomidory OLE!  w akompaniamencie słonecznika!

Z suszonymi pomidorami w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! przygotujesz szereg dań, które dzięki słonecznemu dodatkowi nabiorą nowego wyrazu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj iście śródziemnomorską sałatkę, w której pierwsze skrzypce będą grały właśnie suszone pomidory OLE!. Zaproponuj smaczną pomidorową przystawkę lub dodaj je do ulubionego makaronu. Urozmaicenie dobrze znanych potraw jeszcze nigdy nie było tak proste. Daj się ponieść kulinarnemu szaleństwu. Suszone pomidory w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! to obowiązkowa pozycja, której nie może zabraknąć w spiżarni prawdziwego amatora śródziemnomorskich smaków, dla którego liczy się czas.

Suszone pomidory w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE!

  • Pojemność: 270 g
  • Cena: ok. 10 zł

Wegetariańska Lasagne

Składniki:

  • opakowanie makaronu do lasagne
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie ricotty (250g)
  • 160 g tartej mozzarelli
  • 200 g startego parmezanu
  • 4 duże szalotki lub 3 cebule
  • 1 cukinia
  • ½ słoika Suszonych pomidorów w paskach  w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • ½ szklanki passaty pomidorowej
  • bazylia
  • masło, oliwa

Cukinię kroimy w kostkę. Szalotki lub cebule siekamy. Na patelni, na łyżce masła, podsmażamy wyciśnięty ząbek czosnku wraz z połową posiekanych szalotek. Zarumieniamy je. Dodajemy cukinię i  smażymy, aż będzie miękka. Na koniec dodajemy suszone pomidory razem ze słonecznikiem.  Ricottę łączymy z jajkiem. Oddzielnie w garnku przygotowujemy sos pomidorowy: na oliwie podsmażamy resztę posiekanych szalotek. Dodajemy pomidory wraz z passatą. Gotujemy około 10 min. Doprawiamy. Suszone płaty lasagne wkładamy na ok. 2 minuty do wrzątku.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.  W żaroodpornym naczyniu rozsmarowujemy ½ sosu pomidorowego, na to układamy kilka płatów makaronu, ½ riccotty z jajkiem, połowę cukinii z suszonymi pomidorami, połowę startego parmezanu oraz mozzarelli. Czynności te (warstwy) powtarzamy drugi raz i wierzch całego dania obficie posypujemy serem.

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat