Wegetariański pasztet z groszku

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką - przepis kulinarny.
Kulinarnych inspiracji potrzebują nie tylko ci, którzy stawiają „pierwsze kroki” w kuchni, ale też prawdziwi pasjonaci domowego gotowania.

Bonduelle ma proste rozwiązanie - to serwis Warzywne Inspiracje, zawierający  przepisy i porady, jak przyrządzać dania z wykorzystaniem warzyw, strączków, kasz oraz roślinnych makaronów. Warzywne Inspiracje to szeroki wybór pomysłów na potrawy mięsne, a także wegetariańskie i wegańskie. Niezależnie od kulinarnych upodobań, każdy znajdzie tu coś dla siebie. - Dieta bogata w warzywa i  składniki  roślinne  jest dobra dla nas i dla naszej planety, ale też po prostu wyjątkowo smaczna – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu z Bonduelle Polska. – Nasze przepisy to najlepszy dowód na to. Chcemy, by każdy się przekonał, że z dobrymi warzywami można przyrządzić niemal wszystko, nawet słodkości.

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Składniki:

  • puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • ½ pęczka pietruszki
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy 12-15 minut. Cebulę szklimy z czosnkiem na oliwie. Groszek w połowie osączony z zalewy miksujemy z kaszą, płatkami owsianymi, natką pietruszki oraz przesmażoną cebulą z czosnkiem. Do musu groszkowego dodajemy jajko, czarnuszkę, sól oraz pieprz. Mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 40 minut w 170℃.

Smacznego!

Fot. Bonduelle
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat