Wegetariańskie burgery

 Burger z szarpanymi kotlecikami sojowymi z dodatkiem Sosu do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski Street Food
Historia burgerów sięga początków XIX, kiedy to po raz pierwszy pewien właściciel baru w Teksasie zaserwował swoim gościom kotlet mielony na grzance z sałatą i dodatkiem sosów.

Smakołyk, mimo paru ewolucji, pozostał w menu milionów restauracji i stał się międzynarodowym przysmakiem. Burgery z sukcesem można przygotować w swojej kuchni, wzbogacając je o wegetariańskie składniki, jak na przykład kotleciki sojowe i podając z Sosem do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski.

Jednym z najpopularniejszych dań typu fast food, które cieszy się niesłabnącą popularnością, jest burger. Chrupiąca bułka wypełniona sporym kawałkiem mięsa i warzywami skąpanymi w gęstym sosie – na jego widok ślinka cieknie niejednemu! Burgery mogą jednak przybierać różne wersje, zarówno mięsne, jak i rybne czy wegetariańskie. Domowe burgery z kotlecikami sojowymi to sposób na poznanie zupełnie nowego smaku. Sos do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski podkreśli smak tego dania i sprawi, że chętnie do niego wrócimy.

Sos do Hamburgerów i Hot Dogów z linii Street Food powstał na bazie jednego z najpopularniejszych sosów – Worcester – z dodatkiem kremowego majonezu, pomidorów i przypraw. Stąd idealnie sprawdzi się jako baza domowego burgera – w wersji mięsnej i wegetariańskiej.

Burger z szarpanymi kotlecikami sojowymi z dodatkiem Sosu do Hamburgerów i Hot Dogów Roleski Street Food

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
  • -kotlety sojowe (1 paczka)
  • bulion warzywny
  • sos sojowy
  • papryka wędzona w proszku
  • cebula czerwona
  • cynamon i kmin rzymski
  • sól i pieprz
  • 1 pomidor
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 sałata
  • sos Roleski – Street Food do Hamburgerów i Hot Dogów

Sposób przygotowania:

  1. Kotleciki moczymy w bulionie przez około 30-40 minut, następnie odsączamy  ręcznikami papierowymi i kroimy w paseczki.
  2. Na maśle szklimy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.
  3. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojone kotleciki i doprawiamy sosem sojowym, łyżeczką wędzonej papryki, szczyptą cynamonu, szczyptą kminu rzymskiego solą i pieprzem.
  4. Smażymy 3-4 minuty na brązowy kolor.
  5. Bułki do burgerów smarujemy sosem Roleski do Hamburgerów i Hot Dogów, układamy sałatę, ser, pomidora i kotleciki, a następnie polewamy sosem i kładziemy górną bułkę.

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat