Świąteczna pieczeń wieprzowa z jajkiem
Potrzebny sprzęt: miski, blaszka do pieczenia keksówka , noże, łyżki, garnek
Czas przygotowania: około 90 minut
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Sposób wykonania:
Pieczeń idealnie komponuje się z winem z owoców, np. Winiarnia Zamojska Wiśnia.
Marcin Sikora - Pochodzący z Lubelszczyzny ambasador marki Winiarnia Zamojska i wieloletni szef kuchni Restauracji Esencja w ****ARTIS Hotel & SPA w Zamościu. Bezapelacyjny fan kuchni polskiej, która jak sam podkreśla ukształtowała jego cały charakter kulinarny. Autor bloga WCINAJ POLSKĘ, na którym prezentuje swoje autorskie przepisy na dania, stanowiące jego własną interpretację kuchni staropolskiej. Tworzone przez niego potrawy to nie tylko kompozycja najlepszych polskich smaków w nieco bardziej nowoczesnym wydaniu, ale często również sentymentalna podróż do czasów dzieciństwa.
Fot. Winiarnia Zamojska
Informacja prasowa