Wielkanocne inspiracje Sokołów

Sałatka z pasztetem pieczonym - przepis kulinarny.
Oryginalna sałatka wielkanocna.

Sałatka z pasztetem pieczonym
Wielkanoc to również początek wiosny – czas, kiedy sięgamy ze szczególną przyjemnością po młode warzywa. Przygotowane na ich bazie sałatki nie tylko zachwycą smakiem, ale też będą kolorowym akcentem na świątecznym stole. Dzięki szczególnym dodatkom – jak pasztet pieczony – sałatka nabierze wykwintnego stylu. Pasztet pieczony Naturrino ma wyrazisty, lekko pikantny smak, nawiązujący do swojskich pasztetów wypiekanych w domu. Jego recepturę oparto na starannym doborze składników mięsnych i specjalnej mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw.

Składniki:

  • 1 opakowanie Pasztetu Pieczonego Naturrino „Sokołów”
  • 2 garści roszponki (oliwa z oliwek)
  • 1 garść kiełków pora
  • 1/3 kalafiora romanesco
  • 1 słoiczek patisonów konserwowych
  • 10 jajek przepiórczych
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 czubata łyżka chrzanu
  • Sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

Przygotowanie:

  1. Majonez mieszamy z chrzanem, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Jajeczka przygotowujemy na półtwardo. Wkładamy je do garnuszka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty, następnie szybko zdejmujemy z palnika, przelewamy lodowatą wodą i obieramy.
  2. Kalafiora obieramy i wykrawamy z niego różyczki. Patisony osuszamy i kroimy na ćwiartki lub w ósemki. Pasztet kroimy w kostkę.
  3. Na półmisek wykładamy naprzemiennie wraz z białym sosem, skropioną oliwą roszponkę, kostki pasztetu, jajeczka, patisony i kalafiora. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypujemy kiełkami pora.

Sokołów Naturrino to linia produktów inspirowanych naturą. Wyróżnia je delikatny smak, podkreślony dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw. Wędliny Naturrino nie zawierają sztucznych konserwantów, fosforanu ani glutaminianu sodu. Doskonale sprawdzają się do przygotowania wyśmienitych dań i przekąsek na wyjątkowe okazje, jak również na co dzień.

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat