Wielkanocne wypieki

Wielkanocne wypieki z Helio.
Poznaj szybkie, a efektowne przepisy na świąteczne ciasta, które przygotujesz z produktami HELIO.

Wiosenne święta coraz bliżej- kolorowe pisanki, bazie, wielkanocne zające, baranki i oczywiście... pyszne, aromatyczne ciasta- wkrótce będą zdobić wszystkie świąteczne stoły! By poczuć prawdziwy nastrój nadchodzącej Wielkiej Nocy w naszym świątecznym menu nie może zabraknąć tradycyjnego mazurka i keksu z bakaliami, które co roku cieszą się największą popularnością wśród domowników. Z produktami HELIO przygotujesz te wielkanocne wypieki w prosty, szybki i niezwykle efektowny sposób ;-)

MAZUREK ŚWIĄTECZNY HELIO NA 5 SPOSOBÓW
Kruche ciasto, słodka masa krówkowa HELIO i oczywiście apetyczne dekoracje z bakalii - oto prosty przepis na idealnego, świątecznego mazurka. Dzięki marce HELIO, ten tradycyjny wypiek wielkanocny, którego nazwa prawdopodobnie pochodzi od słowa „Mazur“, czyli dawnych mieszkańców Mazowsza, można przyrządzić na 5 różnych sposobów. Wszystko zależy bowiem od smaku masy krówkowej HELIO, która może być czekoladowa, orzechowa, o smaku advocata, a nawet kukułki. Choć najpopularniejszą masą do mazurków jest wciąż tradycyjny kajmak, wszystkie 5 smaków znajdziesz w linii bezglutenowych mas krówkowych HELIO. Są to naturalnie smacznie i gotowe do bezpośredniego spożycia masy wytwarzane według tradycyjnej receptury HELIO z surowców najwyższej jakości, przy wykorzystaniu pełnego mleka i bez użycia konserwantów czy oleju palmowego. Dzięki wzorowemu składowi, masy krówkowe HELIO mogą się poszczycić certyfikatem „Czytaj skład poleca“. Słodkie masy krówkowe HELIO mają znakomitą, kremową konsystencję i łatwo się rozsmarowują, dzięki temu wszystkie masy krówkowe HELIO idealnie się nadają nie tylko do mazurków, ale także do innych świątecznych wypieków! Ponadto, ich wyjątkowy skład bez konserwantów i bez glutenu sprawiają, że masy do ciast HELIO są bezpieczne dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej. Potwierdza to m.in. znak Przekreślonego Kłosa na opakowaniach HELIO oraz liczne prestiżowe nagrody przyznawane innowacyjnej linii mas do ciast HELIO przez ekspertów rynku.

Tradycyjny mazurek kajmakowy HELIO będzie tak pyszny, że z pewnością szybko zniknie ze świątecznego stołu, dlatego warto przygotować na Wielkanoc jeszcze jedno ciasto, które również zdobędzie serca naszych domowników...

ŚWIĄTECZNY KEKS Z  MIESZANKĄ BAKALII HELIO
To aromatyczne, smaczne ciasto, które przygotujesz tak samo w prosty sposób, jak mazurka, a sekret udanego wypieku tkwi w gotowej- bogatej mieszance keksowej HELIO. Znajdziesz w niej wszystkie najlepsze bakalie- m.in. pełne witamin rodzynki sułtańskie, daktyle suszone bez pestek, a także kandyzowaną marchewkę, ananasy, papaję i skórkę pomarańczową. Dzięki temu ciasto zyska wyjątkowy aromat, a kolorowy mix pysznych bakalii HELIO sprawi, że świąteczny keks zdobędzie swym smakiem serca całej rodziny!

Fot. Helio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat