Art Hotel proponuje spędzenie czasu przedświątecznego z kolegami z pracy w nastrojowych wnętrzach ART Restauracji. Usytuowana jest w XVI wiecznej, renesansowej kamienicy na starym mieście. Sale główne zaprojektowane są w stylu flamandzkim, a sala ogrodowa w stylu włoskiego podwórza.
Specjalnie na ten wieczór Szef kuchni – Grzegorz Pomietło – przygotuje dla gości wyjątkową kulinarną ucztę na miarę domowej wigilii:
Propozycja I - 83 zł od osoby
Przystawka zimna
Terrina z pstrąga i łososia
Zupa
Krem z borowików
Danie główne
Karp w maśle z migdałami podany z kapustą, grzybami i ziemniakami
Deser
Szarlotka z gałką lodów
Napoje/Alkohole
Kompot z suszonych owoców
Lampka wina
Propozycja II - 105 zł od osoby
Przystawka zimna
Delikatny pasztet rybny z kaparami i kremem jogurtowym
Przystawka gorąca
Pierogi z kapustą na podgrzybkach w śmietanie
Zupa
Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami
Danie główne
Pieczeń wieprzowa ze skórką podana z ziemniakami i kapustą kiszoną
Deser
Pierogi z makiem i sosem waniliowym
Napoje/Alkohole
Kompot z suszonych owoców
Lampka wina
Dodatkową atrakcją jest fontanna z czekolady, recital kolęd oraz odwiedziny Świętego Mikołaja.