Na przystawkę:
Policzki z dzika marynowane w ciemnym piwie, czekoladzie z imbirem podane z figą i orzechami laskowymi
Tatar wołowy po staropolsku
Wątróbka z gęsi owsianej z karmelizowanymi jabłkami na grzance z pieczywa korzennego
Zupy:
Zupa szczawiowa z pieczonym ziemniakiem i jajkiem poche
Zupa rybna ze świeżych polskich ryb
Zupa orkiszowa z klopsikami drobiowymi
Żurek na zakwasie razowym z dodatkiem świeżego chrzanu
Sałatki:
Sałatka z gruszką, grillowanym serem halloumi, granatem i pomarańczą,
Sałatka z kaczką, jabłkiem reneta i marynowanymi buraczkami
Dania rybne:
Filet z sandacza z szyjkami rakowymi, soczewicą beluga i piklowanymi warzywami
Filet z pstrąga z boczniakiem i sosem migdałowo-kaparowym
Filet z dorady na purée z selera podany z warzywami sezonowymi
Tatar z dzikiego łososia z kompresowanym ogórkiem
Dania główne:
Makaron fettuccine ze szpinakiem i szynką dojrzewającą
Pierogi z szyjkami rakowymi po wrocławsku z sosem tymiankowym
Pierogi, makaron, kasza
Filet z kurczaka zagrodowego sous vide z purée z pieczonego batata i marchwi z sałatką z selera naciowego i rabarbaru
Grillowany stek z polędwicy z sosem z zielonego pieprzu, pieczonym ziemniakiem truflowym i glazurowaną brukselką
Schab jagnięcy na purée z pasternaka z konfitowanym ziemniakiem i blanszowanym kalafiorem romanesco
Filet z kaczki w sosie miodowo-tymiankowym z dodatkiem jabłek podany z leniwą kluską
Polędwiczka wieprzowa w szynce dojrzewającej z kalafiorem, rodzynkami, pieczonymi ziemniakami i sosem porowo-śmietanowym
Kaszotto z młodymi warzywami i tofu marynowanym w soku z ogórków kiszonych
Desery:
Tiramisu wg oryginalnej włoskiej receptury
Sernik z ricotty z musem z mango i marakui
Deser czekoladowy ze słonym karmelem i białą czekoladą
ip
fot. Art Hotel