Nie można przejść obok nich obojętnie - koniecznie zaprośmy nowalijki do swojej kuchni! "Wiosna to świetna okazja, by wprowadzić do swojej diety świeże warzywa, by wzbogacić ją o zawarte w nich składniki mineralne i witaminy", mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec Knorr. Świeże warzywa pozwolą nam przygotować wiosenne zupy, jak choćby bulion z młodym warzywami. Znakomity smak zapewni mu Rosół z kury Knorr - bulion będzie znakomicie doprawiony i bardzo aromatyczny. Rosół z kury Knorr to świetny pomocnik także podczas gotowania innych zup ze świeżych warzyw - pachnącej pomidorowej, delikatnego kremu z brokułów, zupy jarzynowej czy ogórkowej. Młode warzywa to również świetny dodatek do drugiego dania. Piersi z kurczaka ze szpinakiem, kapuśniak ze świeżej kapusty, risotto z warzywami czy zapiekanka ziemniaczna z cukinią zaspokoją apetyty domowników - a przy okazji dostarczą jednej z pięciu zalecanych dziennie porcji warzyw w diecie. Aby te dania smakowały wyśmienicie, warto sięgnąć po Rosół z kury Knorr - idealnie je doprawi i pogłębi ich smak. Wśród bulionów Knorr znajdziemy równieź: Bulion na włoszczyźnie, Bulion wołowy, Bulion drobiowo-wołowy, Bulion drobiowo-warzywny, Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem.
ip
fot. Knorr
Zobacz przepisy na zupy z bulionami Knorr: