Wiosennie, domowo - pysznie!

Buliony Knorr do wiosennych zup.
Na straganach coraz więcej świezych warzyw - do wiosennego słońca obracają się dorodne rzodkiewki, soczyste kalarepy, młode ziemniaki, pierwsze marchewki i pietruszki, chrupiące sałaty.

Nie można przejść obok nich obojętnie - koniecznie zaprośmy nowalijki do swojej kuchni! "Wiosna to świetna okazja, by wprowadzić do swojej diety  świeże warzywa, by wzbogacić ją o zawarte w nich składniki mineralne i witaminy", mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec Knorr. Świeże warzywa pozwolą nam przygotować wiosenne zupy, jak choćby bulion z młodym warzywami. Znakomity smak zapewni mu Rosół z kury Knorr - bulion będzie znakomicie doprawiony i bardzo aromatyczny. Rosół z kury Knorr to świetny pomocnik także podczas gotowania innych zup ze świeżych warzyw - pachnącej pomidorowej, delikatnego kremu z brokułów, zupy jarzynowej czy ogórkowej. Młode warzywa to również świetny dodatek do drugiego dania. Piersi z kurczaka ze szpinakiem, kapuśniak ze świeżej kapusty, risotto z warzywami czy zapiekanka ziemniaczna z cukinią zaspokoją apetyty domowników - a przy okazji dostarczą jednej z pięciu zalecanych dziennie porcji warzyw w diecie. Aby te dania smakowały wyśmienicie, warto sięgnąć po Rosół z kury Knorr - idealnie je doprawi i pogłębi ich smak. Wśród bulionów Knorr znajdziemy równieź: Bulion na włoszczyźnie, Bulion wołowy, Bulion drobiowo-wołowy, Bulion drobiowo-warzywny, Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem.

ip

fot. Knorr

Zobacz przepisy na zupy z bulionami Knorr:





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat