Wiosenny Poke Bowl z makaronem soba i tofu

Przepis na wiosenny Poke Bowl z makaronem soba i tofu.
25 MINUT | 1 PORCJA | ŁAGODNE

SKŁADNIKI

  • 150 g makaronu soba
  • 2 łyżeczki suchego wakame
  • 60 g naturalnego tofu, pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżeczka marynowanego imbiru
  • 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki sezamu białego
  • 2 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 łyżka kiełków (dowolnych)
  • 0,5 awokado, pokrojonego w paski
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia


SOS

  • 1 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru


PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wakame namocz w wodzie, zwiększy swoją objętość.
  3. Tofu zamarynuj w sosie sojowym ok 7-8 minut i usmaż na złoty kolor.
  4. W misce ułóż kolejno makaron, wakame, awokado, tofu, imbir, rzodkiewkę i kiełki, posyp sezamem.
  5. Składniki sosu dokładnie wymieszaj i polej miskę chwilę przed podaniem.


Fot. House of Asia
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat