Wiosenny Poke Bowl z makaronem vermicelli i krewetkami

Przepis na wiosenny Poke Bowl z makaronem vermicelli i krewetkami.
25 MINUT | 1 PORCJA | ŁAGODNE

SKŁADNIKI

  • 40 g makaronu vermicelli z fasoli mung
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1 łyżka orzeszków ziemnych niesolonych
  • 5 obranych krewetek
  • 5-6 plasterków cukinii, wyciętych obieraczką
  • wzdłuż cukinii
  • 30 g czerwonej kapusty, drobno posiekanej
  • Sok z 1 cytryny
  • 0,5 mango, pokrojonego w cienkie plasterki
  • Sól, pieprz do smaku
  • Kolendra, chili, limonka do dekoracji


SOS

  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 0,5 łyżki posiekanej kolendry
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 1 cm posiekanego chili


PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pastę curry rozpuść na patelni w 100 ml wody. Do powstałego sosu wrzuć krewetki i gotuj ok. 2 minuty.
  3. Kapustę i cukinię zamarynuj ok 10 minut w soku z cytryny z odrobiną soli.
  4. W misce ułóż kolejno makaron, krewetki, kapustę, cukinię zwiniętą w ruloniki i mango.
  5. Przygotowaną miskę udekoruj orzeszkami ziemnymi, kolendrą, limonką i chili
  6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej miskę chwilę przed podaniem.


Fot. House of Asia
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat