W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Witamina C nie tylko przy przeziębieniu

Opublikowano: 2017-02-08
Witamina C ma do zaoferowania o wiele więcej niż tylko wspomaganie odporności.

Witamina C jest np. świetnym antyoksydantem, czyli broni komórki organizmu przed wolnymi rodnikami. Na rynku pojawiła się właśnie Acerola firmy Noble Health – suplement diety z witaminą C, dedykowany właśnie przeciwdziałaniu stresowi oksydacyjnemu.

W 1 kapsułce preparatu Acerola znajduje się ekstrakt z owoców aceroli, który zawiera 75 mg miligramów witaminy C. Już 2 kapsułki dziennie zaspokajają dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę aż w 187,5%. To sprawia, że możemy być pewni, że odczujemy pozytywny wpływ witaminy C, np. na odporność czy zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia. Preparat Acerola powstał jednak głównie dla osób, które chcą chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.

- Stres oksydacyjny to niedobra dla organizmu sytuacja, kiedy znajduje się w nim zbyt wiele wolnych rodników. Stres oksydacyjny odpowiada za starzenie organizmu, ale również za pękanie naczyń krwionośnych czy osłabienie mięśni serca. I mimo że powstawanie wolnych rodników jest związane z procesami życiowymi, to warto dbać, by nie było ich w naszym ciele zbyt wiele – mówi Agnieszka Owczarek, prezes firmy Noble Health.

A dlaczego akurat witamina C z aceroli? Owoce tej, pochodzącej z Ameryki, rośliny, której nazwa oficjalna to Malpigia granatolistna zawierają o wiele więcej witaminy C niż np. pomarańcze czy cytryny. 100 g owoców aceroli zawiera 1677 mg witaminy C, podczas gdy taka sama waga pomarańczy – tylko 53 mg*. Oznacza to, że w aceroli jest jej aż 30 razy więcej.

ip

fot. noblehealth




Społeczność
Reklama