Włoski smak w niecodziennym wydaniu

Ryba z pieca po włosku od marki FRoSTA.
Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba wsiadać w samolot.

Wystarczy upiec Rybę z pieca po włosku FRoSTY, a w międzyczasie zrobić kremowe risotto z przepisu kuchniaagaty.pl.

Co to znaczy „ryba po włosku”?
Ryba po włosku to soczysty filet z mintaja w pomidorowo – śmietanowym sosie, z pachnącymi ziołami, cukinią, czerwoną papryką, grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą. Sama ryba zaś łowiona jest z certyfikowanych, zrównoważonych łowisk MSC i mrożona od razu po połowie. I nawet nie musimy dawać Wam na nią przepisu, bo już przygotowaną i zamrożoną możecie kupić w każdym większym sklepie, w opakowaniu FRoSTY. Gotowa będzie po 35 minutach w piecu, co idealnie zgrywa się z czasem przygotowania risotto.

Risotto – z czym to się je?
Risotto to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania ryżu, pochodzący z północnych Włoch. Polega on na gotowaniu ryżu w bulionie z dodatkiem wina i masła, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Smakuje dobrze z różnymi dodatkami – jednym z nich są też szparagi, które z ryżem stanowią mistrzowski duet! I właśnie ze szparagami, groszkiem i świeżym szpinakiem, Agata Jędraszczak, autorka bloga kuchniaagaty, stworzyła risotto, które będzie idealną drugą połówką do włoskiej ryby.

Jeśli jednak nie macie szparagów pod ręką, wykorzystajcie sezonowe składniki: dynię, leśne grzyby czy pomidory, które sprawdzą się równie dobrze!

Pełny przepis na to świetne danie, idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i wykwintną kolację we dwoje, znajdziecie na YouTube FRoSTY, w playliście „Kulinarne Inspiracje FRoSTY”!

Fot. FRoSTA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat