Wszystkie smaki Ameryki

Wszystkie smaki Ameryki z Guyem Fierim na Polsat Food Network.
Z czym kojarzy się Wam amerykańska kuchnia? Jeżeli z sieciowym, przesolonym fast foodem i płatkami śniadaniowymi, to jesteście w wielkim błędzie.

W kuchniach i barach Ameryki, jak w tyglu mieszają się wpływy regionalnych kuchni ze wszystkich stron świata, z których przybywali tu imigranci – którzy, jak każdy, lubią dobrze zjeść. Dodajmy do tego kulinarne obyczaje i upodobania indiańskich plemion oraz afrykańskich niewolników, których potomkowie także tworzą amerykańskie społeczeństwo. Tak powstała jedna z najbardziej różnorodnych, obfitych i interesujących kuchni świata.

Jej wielkim miłośnikiem jest Guy Fieri - telewizyjny rozrabiaka, gwiazda kanału Food Network od 2010 roku, szef kuchni i właściciel 5 restauracji w USA. Nikt nie przyciąga przed ekrany telewizji kulinarnych więcej facetów, niż Guy. Gotuje i konsumuje w zgodzie ze swoją osobowością, czyli z rozmachem i zaraźliwą energią. Dużo, smacznie i bez ograniczeń!

W czerwcu na kanale Polsat Food Network będziemy mogli oglądać premierowe odcinki nowych serii przebojowych programów „Kulinarne podróże z Guyem Fierim” i „Wielkie żarcie u Guya”. Nieograniczona wyobraźnia i apetyt prowadzącego, jego pasja do wyszukiwania niezwykłych, wyśmienitych dań w niewielkich przydrożnych barach oraz potrawy, których istnienia nie podejrzewaliście – to wszystko zapewni Wam znakomitą dawkę kulinarnych inspiracji i świetnej zabawy.

Wielkie Żarcie u Guya
Premiera w poniedziałek, 1 czerwca o godz. 12:30
Guy Fieri lubi dobrze i dużo zjeść, więc dla swoich gości przygotowuje to, co najlepsze: największe przekąski w historii swojej smakowitej kuchni. Jego pyszne żeberka i solidne porcje czarno-niebieskich burgerów to dania dla tych, którzy naprawdę są głodni! Guy i Joey Fatone wspólnie serwują soczyste kanapki z grillowanym homarem i chrupiącymi frytkami z juki. Guy wyczaruje również włoski makaron linguine z chrupiącym boczkiem pancetta, który rozpływa się w ustach. Czy goście Guy’a poradzą sobie z wielkością przekąsek równie dobrze jak on?

Kulinarne Podróże z Guyem Fierim
Premiera w poniedziałek, 15 czerwca o godz. 23:00
W swojej autostradowej podróży kulinarnej wszechczasów po barach, knajpkach i restauracjach Ameryki, Guy tym razem odwiedza słoneczną Kalifornię. Poszukując najlepszych przysmaków na malowniczym zachodnim wybrzeżu, Guy odkrywa fantastyczne knajpki, serwujące pyszne, choć nieco dziwaczne potrawy, od tradycyjnej lasagni z mięsem i zupy minestrone, po intrygujące połączenie ośmiornicy z boczkiem. Z dawną gwiazdą Kiss, Gene’em Simmonsem, spotka się przy hawajskim przysmaku tak wyśmienitym, że obaj poproszą o dokładkę! Od świtu do zmierzchu Guy podróżuje w poszukiwaniu kolejnego lokalu i intrygujących potraw, które odkrywa w ramach pełnej kulinarnych przygód podróży po Złotym Stanie.

Poniżej prezentujemy przepisy z programów Guya Fieriego. W sam raz na fantastyczny obiad. Smacznego!


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat