Wyczaruj pyszne danie z ziemniaka

Pieczone ziemniaki z warzywami - przepis kulinarny.
Ziemniak doskonale sprawdzi się w roli głównej jako samodzielna potrawa, do tego pięknie prezentując się na talerzu.

Pieczone ziemniaki z warzywami

  • czas przygotowania: 30 min

Składniki:

  • Kiełbasa (np. swojska od JBB Bałdyga)
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • Oliwa do smażenia
  • Suszone zioła prowansalskie
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj na półtwardo w mundurkach. Następnie wystudź je i pokrój w grubsze plastry. Kiełbasę pokrój na talarki, a resztę warzyw w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż przez chwilę cebulę. Dodaj kiełbasę i ziemniaki. Po chwili smażenia dodaj resztę warzyw. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość smaż, aż warzywa staną się miękkie.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat