Wygodne i estetyczne pojemniki na żywność

Wygodne i estetyczne pojemniki na żywność od Duka Polska.
Sklepy z artykułami gospodarstwa domowego oferują wiele rodzajów pojemników kuchennych, przeznaczonych zarówno do przechowywania w nich produktów sypkich...

takich jak mąka, kasze, ryż czy makarony, jak i mniejszych – przeznaczonych na przyprawy.

Pojemniki na żywność różnią się materiałem, z którego zostały wykonane, wielkością oraz kształtem. Oczywiście, w ślad za tym rozróżnieniem, idzie ich cena. Najtańsze są pojemniki plastikowe, droższe – pojemniki ze szkła i metalu.

Szklane pojemniki pełnią dwojaką funkcję: praktyczną i estetyczną. Można w nich przechowywać żywność, ale też np. herbatę, która fantazyjnie wygląda wystawiona w ten sposób na widok publiczny. Czasem mają kształt słoika, butelki albo prostokąta czy kwadratu. Ułatwiają znalezienie potrzebnych rzeczy i nie trzeba ich, w przeciwieństwie do plastikowych czy metalowych pojemników, oznaczać naklejkami z nazwami produktów.



Pojemniki na żywość jako śniadaniówki do pracy i szkoły
Pojemniki kuchenne znajdą też zastosowanie przenośne – można zapakować do nich przyrządzone potrawy (zarówno dania na ciepło, jak i kanapki) i zabrać ze sobą np. na piknik czy w podróż samochodem. Niektóre z nich długo trzymają ciepło, działając na zasadzie termosu. Również i te naczynia posiadają różne rozmiary i kształty. Świetnie nadadzą się zatem jako śniadaniówki do szkoły czy pracy albo menażki z gorącym obiadem, który możemy kupić na wynos i bez potrzeby odgrzewania zjeść go w domu.

Pojemniki na żywność jako kuchenne organizery
Kolejna rola, jaką spełniają pojemniki na żywność, to przechowywanie jedzenia w lodówce. Można do nich przełożyć pokrojone wędliny czy ser i tym samym zagwarantować produktom dłuższą świeżość. Naczynia te pozwalają utrzymać porządek w lodówce, nie ulegają odkształceniom, są solidne i nie wchodzą w reakcję z jedzeniem.

Warte uwagi są pojemniki z przegródkami. Jeden pojemnik może tym samym służyć do przechowywania w nim całego dania obiadowego, składającego się ze sztuki mięsa (jedna przegródka), dodatku do mięsa – ziemniaków, ryżu, kaszy (druga przegródka) oraz surówki (trzecia). Występują też w wersji piętrowej – na pierwszym poziomie możemy umieścić np. kanapki, na drugim owoce, a na trzecim sos. Tzw. lunchboxy są szczelne, wygodne, nierzadko termiczne i coraz częściej kupowane przez Polaków. Zaopatrując się w takie pojemniki kuchenne, zaoszczędzimy miejsca w lodówce albo w torbie, gdy lunchbox weźmiemy ze sobą do pracy. Dzięki uchwytowi można je też łatwo przenosić.



Zobacz także: Pojemniki na żywność w sklepie online DUKA

Wygodne i ekologiczne pojemniki na żywność
Wybór pojemników na żywność jest obecnie tak szeroki, że każdy z nas bez problemu dobierze odpowiednią do swoich potrzeb pojemność, ilość przegródek czy sposób zamykania.

Przy okazji zadbamy też o środowisko, gdyż większość nowoczesnych lunchboxów produkuje się z materiałów nadających się do recyklingu. Używając ich nie musimy też zaopatrywać się w plastikowe torebki śniadaniowe czy pakować żywność w aluminiową folię. Zyskujemy więc podwójnie: oszczędzając nie tylko czas i pieniądze, ale także przyczyniając się do działań na rzecz ekologii.



Fot. dukapolska.com
Autor zewnętrzny




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat