Odpowiednio dobierając czas parzenia napoju, możemy wydobyć z listków działanie pobudzające lub uspokajające. Swój wyjątkowy smak zielona herbata zawdzięcza bardzo starannemu procesowi wytwarzania. Powstaje z pominięciem procesu fermentacji, a młode listki zbiera się ręcznie z drzewka i w ciągu zaledwie godziny od zerwania poddaje suszeniu. Marka Herbapol zaprasza do odkrycia wyjątkowych właściwości herbat zielonych.
Spróbujcie szlachetnej zielonej herbaty w wersji liściastej o czystym smaku. W napoju tym tkwi tajemnica długowieczności, jasności umysłu i aktywności. Aby napar zachował jak najlepsze właściwości smakowe, mieszankę należy zalewać wodą o temperaturze pomiędzy 60 a 90 stopni Celsjusza. Herbata Zielona Herbapol jest dostępna także w wersji wzbogaconej orzeźwiającą nutą cytryny. Do starannie zebranych i ususzonych listków dodano skórkę cytryny, która nadaje naparowi bardziej wyrazisty charakter.
Herbaty zielone Herbapol to także herbaty ekspresowe dostępne w wygodnych w użyciu torebkach z zawieszką. Pozwolą cieszyć się wyjątkowym smakiem najlepszych listków herbacianych, dobroczynnymi właściwościami naparu oraz łatwością przygotowania. Możemy rozkoszować się smakiem herbaty w wariancie klasycznym lub wzbogaconym owocem soczystej wiśni.
ip
fot. Herbapol