Wypełnij swoje dania toskańskim klimatem

Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu - przepis kulinarny.
Jak w niepozornym słoiku zatrzymać smak i aromat? Czy można odwzorować śródziemnomorski klimat nie wyjeżdżając z Polski?

Odpowiedzi na te pytania znajdziesz poniżej, ale zdradzamy, że powodem tego wszystkiego są Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!

Marzysz o podróży do Toskanii albo na Sycylię, gdzie na każdym kroku dojrzałe i soczyste pomidory kwitną w promieniach słońca? Nie musisz już nigdzie wyjeżdżać, aby zaczarować swoją kuchnię i nadać jej śródziemnomorskiego charakteru. Wszystko za sprawą suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju z ziołami od OLE! Zaopatrz się w porządny zapas wypełnionych po brzegi ziołowym aromatem słoiczków, ponieważ z nimi, wyczarujesz nieograniczoną liczbę pysznych i sycących potraw.                         

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! sprawdzą się zarówno do dań na zimo jak i na ciepło. Możesz śmiało podać je jako przystawkę, faszerując kozim serem, lub robiąc koreczki w akompaniamencie serów i wędlin. Zblenduj je na gładką masę i podawaj jako pastę do świeżego, chrupkiego pieczywa. Podsmaż suszone pomidory na oleju ze słoiczka i przyrządź z dodatkiem parmezanu i makaronu al dente prawdziwie włoskie spaghetti. Możliwości są naprawdę nieograniczone!

Wszystko to jest możliwe za sprawą soczystości pomidorów, wzbogaconych delikatnymi, a chrupkimi pestkami dyni, które idealnie wpiszą się w każdą kulinarną koncepcję. Gwarantujemy, że tuż po otwarciu słoiczka, Twoja kuchnia wypełni się obłędnym aromatem pomidorów i ziół.

Smacznego!

Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!

  • Pojemność: 270 g
  • Cena: ok. 10 zł

PRZEPIS: Sałatka z suszonymi pomidorami z pestkami dyni i smażonym tofu

Składniki do sałatki:

  • 1 tofu naturalne
  • mieszanka sałat
  • czerwona cebula
  • Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju OLE!
  • awokado

Marynata do tofu:

  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru startego na drobnej tarce
  • olej

Sos do sałatki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami
  • łyżka octu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny ( opcjonalnie)
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • sól, pieprz

Tofu kroimy w grube plastry. Zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na min. godzinę. Łączymy składniki sosu do sałatki, po czym także odstawiamy. Awokado obieramy i kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę starty imbir oraz czosnek. Dodajemy tofu i chwilę smażymy na złocisty kolor. Na talerzu rozkładamy sałatę, suszone pomidory, awokado, cebule oraz tofu. Całość polewamy sosem.

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat