Wypróbuj przepis na hot-dogi

Hot-dog w cieście francuskim - przepis kulinarny.
Choć pochodzi z Niemiec, to niesłusznie mylony jest z kuchnią amerykańską.

Klasyczny hot-dog ma wiele odmian – przykładowo w Europie możemy spróbować przekąski z Cleveland, w której oprócz parówki i bułki znajduje się również sos i frytki, w Tajlandii corn doga, czyli parówkę w cieście kukurydzianym, a w Chile hot-doga chilijskiego z posiekanymi pomidorami i pastą z awokado.

Hot-dog w cieście francuskim

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • 4 kiełbaski śląskie #JBB
  • Czerwona papryka
  • Szparagi
  • Cukinia
  • Żółty ser
  • Sól i pieprz
  • Jajko

Sposób przygotowania:
Ciasto podziel na 4 płaty. Ułóż na nim pokrojone w paseczki warzywa i kiełbaski. Posyp żółtym serem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Zawiń i posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 30 minut.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat