Wyrusz w egzotyczną podróż!

Odkryj nową linię Czekolad Premium „Ziarna Świata” od marki Wawel!
Dla wszystkich miłośników prawdziwie aromatycznych smaków firma Wawel przygotowała w sezonie jesienno-zimowym coś absolutnie specjalnego!

Czekolady Premium „Ziarna Świata” to wyjątkowa nowość, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Gorzkie czekolady z wysoką 74 % zawartością kakao z ziaren kakaowca z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie, stworzone z zaledwie trzech składników i zamknięte w eleganckich kartonowych opakowaniach to wyjątkowa propozycja dla wielbicieli egzotycznych, wytrawnych smaków. Poznaj nową kolekcję Wawelu i daj się uwieść bogactwu czekoladowych inspiracji!

Minimum składników – maksimum jakości
Wszyscy wiemy, że w prostocie tkwi ogromna siła. Dlatego recepturę nowej linii czekolad „Ziarna Świata” firma Wawel oparła na jak najkrótszym składzie, tak by wydobyć to, co naprawdę cenne – intensywny smak i aromat ziaren kakaowca z plantacji w Wenezueli, Ghanie i Kamerunie. „Ziarna Świata” z Wawelu powstały zaledwie z trzech najwyższej jakości składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru.

Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania, nowe czekolady mają idealnie gładką konsystencję i rozpływają się w ustach. Wyróżnia je też wysoka, 74% zawartość kakao. Nie znajdziemy w nich żadnych zbędnych dodatków, emulgatorów, barwników i polepszaczy - zgodnie z ideą Dobrych Składników – a wszystko po to, byś mógł cieszyć się aromatycznym, głębokim smakiem, uzyskiwanym ze specjalnie wyselekcjonowanych gatunków ziaren kakaowca z plantacji z odległych zakątków świata. Minimum składników, ale maksimum jakości!

Egzotyczne smaki czekają na odkrycie
Oryginalny smak niejedno ma imię, dlatego w nowej linii czekolad Premium „Ziarna Świata” na odkrycie czekają propozycje w aż 4 unikalnych wariantach. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Kamerunu swój wyjątkowy głęboki smak oraz pobudzający zmysły aromat zawdzięcza miazdze kakaowej uzyskiwanej z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca odmiany Forastero. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Wenezueli o przyjemnej kwiatowo-owocowej nucie i delikatnym aromacie to efekt wykorzystania w niej ziaren kakaowca, stanowiących mieszankę gatunków Trinitario i Criollo z wenezuelskiej plantacji regionu Sur del Lago. Do tego zestawienia dołącza duet czekolad z ziaren kakaowca odmiany Forastero z Ghany - czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Ghany to rozpływająca się w ustach propozycja dla miłośników kruchych czekoladowych przyjemności o wyjątkowym, intensywnym smaku, z towarzyszącym mu wytrawnym aromatem. Fanom oryginalnych smaków polecamy natomiast Czekoladę Gorzką 74% z ziarnem z Ghany i solą himalajską. Zaskakujące połączenie delikatnej słodyczy, gorzkich ziaren kakaowca i drobinek różowej soli tworzy mieszankę, która rozbudzi wyobraźnię i oczaruje swoją oryginalnością. Spróbuj ich już teraz, udaj się w kulinarną podróż i wybierz swój ulubiony smak!

Piękne opakowanie skrywa wyjątkowe wnętrze
Nowe smaki to jednak nie koniec niespodzianek, które przygotowała firma Wawel. Od teraz wszystkie Czekolady Premium marki dostępne są w papierowych kartonikach. Eleganckie, matowe opakowania z lekko błyszczącymi zdobieniami nie tylko cieszą oczy, ale i są przyjazne dla środowiska. To idealny pomysł na prezent dla smakoszy aromatycznych, wytrawnych smaków.

Czekolady Premium „Ziarna Świata” Wawel

Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Wenezueli - to krucha gorzka czekolada o delikatnym smaku i wyjątkowej kwiatowo-owocowej nucie. Wysoka 74% zawartość miazgi kakaowej uzyskiwana jest z mieszanki gatunków ziarna kakaowca Trinitario i Criollo z plantacji regionu Sur del Lago w Wenezueli. Prosty skład, oparty jedynie na trzech składnikach, bez zbędnych dodatków – wszystko zamknięte w eleganckim, kartonikowym opakowaniu.

  • Sugerowana cena detaliczna: ok. 8,99 zł

Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Ghany – to gładka, wytrawnie aromatyczna gorzka czekolada z 74% zawartością kakao, uzyskanego z kakaowca odmiany Forastero z plantacji w Ghanie. Głęboki smak, kuszący aromat i połyskująca struktura. Produkt stworzony tylko z trzech składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru. Bez dodatku substancji konserwujących, barwników i sztucznych aromatów, w eleganckim, kartonikowym opakowaniu.

  • Sugerowana cena detaliczna: ok. 8,99 zł

Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Ghany i solą himalajską – to, krucha, delikatnie gorzka czekolada z ziarna kakaowca z plantacji w Ghanie z domieszką drobinek różowej soli himalajskiej. Zaskakujące połączenie smaków i tylko 4 składniki, bez dodatku substancji konserwujących, barwników i sztucznych aromatów. Całość zamknięta w eleganckim, papierowym kartoniku.

  • Sugerowana cena detaliczna: ok. 8,99 zł

Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu – to krucha i mocno aromatyczna gorzka czekolada o głębokim pobudzającym zmysły smaku i 74% zawartości miazgi kakaowej. Do jej produkcji użyto ziarna kakaowca odmiany Forastero, pochodzącego z regionalnych plantacji z afrykańskiego Kamerunu. Czekolada powstała tylko z trzech składników - nie zawiera sztucznych barwników i aromatów oraz emulgatorów. Tylko Dobre Składniki, najwyższa jakość i przyjazne środowisku, eleganckie kartonikowe opakowanie!

  • Sugerowana cena detaliczna: ok. 8,99 zł

Fot. Wawel
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat