Wytrawne muffinki

Muffinki z serem, boczkiem i szynką - przepis kulinarny.
Ser, boczek i szynka w muffinkach? Sprawdźcie sami!

Muffinki z serem, boczkiem i szynką

Składniki:

  • 750g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół kostki masła
  • 1 szklanka mleka
  • Szczypta soli
  • 10 dag boczku z wędzarni JBB Bałdyga
  • 10 dag szynki kruchej JBB Bałdyga
  • 2 cebule
  • 20 dag sera żółtego
  • Zioła prowansalskie, sól, pieprz
  • Masło do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz solą. Żółty ser i szynkę pokrój w małą kostkę, a cebulę i boczek w grubą kostkę. Boczek podsmaż, po chwili dodaj do niego cebulę. Jajka roztrzep z mlekiem. Masło rozpuść i ostudź, dodaj do mleka z jajkami. Mokre składniki połącz z suchymi. Dodaj do tego ser, szynkę, cebulę, boczek i przypraw solą, pieprzem i ziołami. Formę na muffinki wysmaruj masłem, przelej masę i piecz ok. 25 minut w 200°C.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat