Yorkshire pudding

Pudding, serwowany z chrupiącym bekonem, pasztetem, pastami warzywnymi - przepis kulinarny.
Przepis Dominika Moskalenko, szefa kuchni Sokołów.

Yorkshire pudding, serwowany z chrupiącym bekonem, pasztetem, pastami warzywnymi

Składniki:

  • Mleko – 1 szklanka
  • Mąka pszenna – 1 szklanka
  • Jajka – 8 sztuk
  • Sól
  • Olej – szklanka
  • Dodatki:
  • Wysmażone plastry boczku surowego wędzonego Sokołów
  • Pasztet Sokołów Naturrino
  • Pasty warzywne i hummusy Z Gruntu Dobre

Przygotowanie:
Wszystkie składniki (poza olejem) mieszamy i dokładnie roztrzepujemy. Masa powinna być gładka. Odstawiamy ją na około kwadrans. Do żaroodpornych foremek typu „muffins” wlewamy olej mniej więcej do połowy głębokości foremek i podgrzewamy w piekarniku (200°C). Następnie foremki z dobrze rozgrzanym olejem zalewamy przygotowanym wcześniej ciastem. Duża ilość rozgrzanego w foremce oleju pozwoli na bardzo istotną początkową fazę smażenia się ciasta. Następnie pieczemy ok. 20 minut, do wyrośnięcia, uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości.

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat