Z rodziną przy stole

Zapiekane tortille ze schabem - przepis kulinarny.
Dla wielu z nas, weekend to jedyny czas w tygodniu, kiedy nie jemy w pośpiechu i możemy na spokojnie upichcić coś pysznego dla domowników.

Jedną z problematycznych kwestii związanych z przygotowaniem obiadu dla rodziny jest przyrządzenie dań, które posmakują każdemu. Warto więc zadbać o różnorodność serwowanych posiłków, by nikt nie został głodny. Co ugotować? Podpowiadamy!

Zapiekane tortille ze schabem

  • czas przygotowania: 20 min

Składniki:

  • Schab z wędzarni (np. od JBB Bałdyga)
  • Tortilla – 2 sztuki
  • Sos pomidorowy
  • Czerwona cebula
  • Czerwona, żółta i zielona papryka
  • Starty żółty ser

Sposób przygotowania:
Papryki pokrój na małe kawałki, a czerwoną cebulę w plasterki. Na plackach tortilli rozsmaruj sos pomidorowy. Posyp żółtym serem, na to ułóż plasterki schabu, kawałki kolorowych papryk oraz plasterki czerwonej cebuli. Całość zawiń i ułóż w naczyniu żaroodpornym, na wierzch polej sosem pomidorowym. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat