Zamusztarduj się na zdrowie!

Ekologiczna Musztarda Stołowa BIO Roleski.
Do soczystych mięs, kremowych serów czy… warzywnych sałatek – wyraziście goryczkowaty smak klasycznej musztardy stołowej to od lat składnik wielu różnorodnych dań na polskich stołach.

Z myślą o niesłabnącej miłości do sosu pełnego charakterystycznego aromatu gorczycy, firma Roleski wprowadziła do swojej oferty nową, ekologiczną Musztardę Stołową BIO. Wyprodukowana z naturalnych, certyfikowanych składników, stanowi najpopularniejszą wersję z musztardowego trio Roleski.

Nazywana we wszystkich językach europejskich tak samo jak roślina, z której nasion jest zrobiona, musztarda stanowi dziś dla wielu smakoszy nieodłączny dodatek do dań z grilla, kanapek czy sałatek, doskonale uzupełniając nawet najprostszą potrawę. Geneza jednego z najpopularniejszych sosów na świecie może jednak zadziwiać, ponieważ powstał on w starożytnym Rzymie jako… składnik o wartościach leczniczych, pomagający na dolegliwości trawienne, reumatyczne oraz związane z układem krwionośnym. Ta długa historia musztardy sprawiła, że sama receptura ewoluowała i jej warianty zależne są od miejsc, w których się pojawiała.

W Polsce najchętniej wybieranym rodzajem stała się musztarda stołowa. Dzięki klasycznej recepturze, delikatnemu smakowi oraz kremowej konsystencji, ten charakterystyczny sos potrafi swoją łagodną goryczką doskonale wzbogacać wiele różnorodnych dań oraz przekąsek. Aktualnie oprócz pracy nad udoskonaleniem doznań smakowych, zwrot trendów żywieniowych w stronę produktów ekologicznych wpłynął także na kwestię tworzenia zdrowszych musztard. Dlatego też firma Roleski opracowała recepturę musztard BIO w trzech wariantach smakowych – klasycznej stołowej, miodowej oraz sarepskiej, będących ukłonem w stronę ekologicznych upraw oraz zdrowszego żywienia. Najpopularniejszą, kremową i łagodną, lecz jednocześnie wyrazistą w smaku jest właśnie ta pierwsza, czyli Musztarda Stołowa BIO Roleski.

Klasyk, ale zdrowszy
Ekologiczna Musztarda Stołowa BIO od Roleski to delikatny smak łagodnej odmiany białej gorczycy oraz wyrazisty aromat ekologicznego octu spriytusowego zamknięty w aksamitnej konsystencji sosu. Jej charakterystyczna, gładka tekstura to efekt dopracowanej do perfekcji metody produkcji. Musztarda została stworzona z naturalnych, certyfikowanych składników – nie zawiera sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, konserwantów oraz glutenu, co stanowi gwarancję smaku w zgodzie z naturą, która zadowoli każdego z domowników.

Ekologiczna Musztarda Stołowa Bio została stworzona z pasją - dla prawdziwych smakoszy. Polecana jest jako idealny dodatek do wszelkiego rodzaju kiełbas, żeberek, karkówki czy szaszłyków oraz wędlin i parówek. Musztarda wzbogaci też smak wegetariańskich dań - takich jak sałatka ziemniaczana z pomidorami lub bezmięsny gyros. Z pewnością znajdzie swoje miejsce przy rodzinnym stole – i nikomu go nie odda!

Aksamitna Musztarda Stołowa BIO firmy Roleski przepełniona aromatem delikatnej goryczki to idealne rozwiązanie na odkrycie i podkreślenie każdej potrawy na nowo – nawet tej najprostszej. Zachwyci ona niejedno podniebienie jako ekologiczny dodatek do dań - nie tylko samozwańczego szefa kuchni. Spróbuj, a polubisz!

Ekologiczna Musztarda Stołowa Bio

  • Cena: 4,54 zł

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat