Zboże na śniadanie

Opublikowano: 2019-11-05
DYNIOWY OMLET Z PŁATKAMI CORN FLAKES KAKAO I MIÓD I FIGĄ - przepis kulinarny.
Pyszny początek dnia to gwarancja dobrego samopoczucia, więc warto rozpocząć go od pożywnego posiłku.

Śniadanie daje nam energię na cały poranek, dlatego ważne jest, żeby było pełne wartościowych składników.

DYNIOWY OMLET Z PŁATKAMI CORN FLAKES KAKAO I MIÓD I FIGĄ (2-3 PORCJE)

Składniki:

  • 100 g płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
  • 4 jajka
  • czubata łyżka puree z dyni
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia patelni
  • 2 dojrzałe figi

Wykonanie:

  1. Oddzielamy żółtka od białek.
  2. Żółtka ucieramy na gładką i puszystą masę wraz z cynamonem i puree z dyni.
  3. Białka ubijamy na sztywno z solą, po czym dodajemy do masy z żółtek i delikatnie mieszamy.
  4. Wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.
  5. Smażymy pod przykryciem na średnim ogniu.
  6. Podajemy z pokrojoną figą i płatkami.

Fot. Lubella
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
gggasd