Zboże na wiele sposobów

Opublikowano: 2019-11-05
NALEŚNIKI Z MUSEM MORELOWO-DYNIOWYM - przepis kulinarny.
Dzięki produktom zbożowym od Lubelli łatwo przygotujesz śniadania, które na długo wpiszą się w codzienne poranne menu Twojej rodziny.

Kanapki nabiorą charakteru, gdy samodzielnie upieczesz domowy chleb z pełnoziarnistej mąki z wartościowymi dodatkami (pestki, otręby, siemię lniane), a mleko lub jogurt z dodatkiem np. płatków ucieszy każdego małego smakosza! Wolisz naleśniki w wersji śniadaniowej? Żaden problem! Przygotuj ciasto  z wysokiej jakości mąki, do naleśników dodaj owoce, posyp płatkami śniadaniowymi i… gotowe! Domownikom na pewno posmakują też muffinki w  wersji wytrawnej lub omlety z owocami. Dla fanów szybkich śniadań proponujemy jogurtowe smoothie owocowe z dodatkiem płatków, które jest prawdziwym zastrzykiem energii. A wszystko to na bazie cennych, zbożowych produktów!

NALEŚNIKI Z MUSEM MORELOWO-DYNIOWYM (10-12 SZTUK)

Składniki:

  • 2 szklanki Mąki Wrocławskiej Lubella
  • 1,5 szklanki mleka 2%
  • szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • łyżka oleju rzepakowego

Nadzienie:

  • słoiczek konfitury morelowej Łowicz (około 220 g)
  • 2 czubate łyżki puree z dyni

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiewamy.
  2. Dodajemy do niej resztę składników, miksujemy i smażymy 10-12 sztuk naleśników na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni.
  3. Konfiturę morelową dokładnie mieszamy z puree z dyni.
  4. Każdego naleśnika smarujemy nadzieniem.
  5. Zwijamy lub składamy w trójkąty i podajemy.

Fot. Lubella
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
gggasd