Na zdrowy posiłek nie składają się jednak tylko nasze starania i zdrowe produkty, istotne jest także, w czym przygotowujemy owe danie! Właśnie dlatego do łask wracają popularne za czasów naszych babć garnki emaliowane!
Garnki emaliowane są proste w obsłudze, trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach, które sprawią, że naczynia posłużą nam znacznie dłużej.
Garnki emaliowane to nie jeden, a cała gama różnej jakości produktów. Warto o tym pamiętać i sięgnąć po produkty z wyższej półki, które wytrzymają na dłużej. Taki z pewnością będzie zestaw garnków emaliowanych Eco-Ceramic Belis. Po czym można to poznać? Najtańsze garnki emaliowane z dyskontu wykonane są ze stali o grubości około 0,4 mm, podczas gdy garnki Eco-Ceramic to aż 1,2 mm. Jakie ma to przełożenie na gotowanie? Gruby korpus garnka sprawia, że ryzyko przywarcia potrawy znacznie się zmniejsza, a dno nagrzewa się równomiernie. Marka Belis produkuje swoje garnki w Czechach i z powodzeniem rozprowadza je do wielu krajów. Marka Belis ma także wyjątkowy produkt, dla najbardziej wymagających klientów – zestaw garnków emaliowanych LUX Belis. W przypadku tego kompletu grubość stali to aż 2 mm. Garnki Belis LUX z zewnątrz pokryte są głębokim, matowym, czarnym kolorem, a wewnątrz posiadają połyskującą granatową powłokę.
Fot. Materiały zewnętrzne