Zdrowe Pola

Nowość! Zdrowe Pola - polska superżywność
Marka Zdrowe Pola to superfoods w rodzimym wydaniu. Twórcy marki wraz ze specjalistami z zakresu żywienia opracowali innowacyjną, 100% polską superżywność.

Cały proces powstawania produktów Zdrowe Pola przeprowadzany jest w Polsce, począwszy od planowania upraw i pozyskania surowca od rodzimych producentów ze ściśle kontrolowanych upraw i hodowli, przez  proces suszenia, konfekcji, badań, produkcji po dystrybucję. Koncepcja marki Zdrowe Pola stawia na wsparcie polskich przedsiębiorców. Dzięki 100% polskiej produkcji jest w stanie zagwarantować jakość i atrakcyjną cenę.

  • Młody Jęczmień, Zdrowe Pola, 200g/15,99 zł
  • Czerwony Burak, Zdrowe Pola, 200g/12,99 zł
  • Zielona Nać Pietruszki, Zdrowe Pola, 200g/12,99 zł
  • Pyłek Kwiatowy, Zdrowe Pola, 200g/21,99 zł
  • Liście Jarmużu, Zdrowe Pola, 200g/19,99 zł
  • Zielony Mix, Zdrowe Pola, 200g/16,99 zł


Produkty marki Zdrowe Pola są dostępne w sklepach Rossmann i wybranych supermarketach Carrefour.

Jak powstają produkty Zdrowe Pola
Proces produkcji jest rozpoczynany od razu po zbiorze. Surowiec przechodzi kontrolę jakości, potem trafia do suszarni, gdzie jest myty, a następnie powoli ogrzewany strumieniami ciepłego powietrza, dzięki czemu produkty zachowują większość cennych składników odżywczych. Na tym etapie następuje „redukcja” materiału – czyli odparowanie wody z części roślin, w wyniku czego z ok. 2 kg świeżego warzywa otrzymujemy ok. 200g suszonego koncentratu (spadek mikro- i makro-składników odżywczych oscyluje w granicach 10-15% w stosunku do surowego warzywa).

Produkty badane są na 3 etapach produkcji pod kątem czystości mikrobiologicznej oraz zachowania odpowiednich standardów jakościowych. Produkty marki Zdrowe Pola wyróżnia badanie pod kątem zawartości mikro-składników odżywczych, takich jak witaminy, składniki mineralne oraz inne wartościowe składniki korzystne dla funkcjonowania organizmu (np. chlorofil, karotenoidy, flawonoidy). Po analizie laboratoryjnej  informacje są umieszczane na opakowaniach. Wysuszony i przebadany surowiec jest pakowany. Na dalszym etapie następuje dodatkowe badanie zawartości losowych opakowań. Następnie produkt trafia do dystrybucji.

Fot. JOYFOOD K. Lewandowski Sp.J.
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat