Znajoma słodycz miodu i wyraźnie wyczuwalny smak kakao idealnie uzupełniają się, tworząc pyszny duet, który przypadnie do gustu zarówno fanom czekolady, jak i maluchom, które nieustannie domagają się kanapek i naleśników z czekoladowym nadzieniem.
Miód z kakao z Pasiek Rodziny Sadowskich to smaczne połączenie miodu wielokwiatowego z prawdziwym kakao. Ma intensywny czekoladowy smak, dzięki czemu doskonale zastępuje tradycyjne słodycze. Jego skład gwarantuje zachowanie wszystkich zdrowotnych właściwości miodu - działa przeciwzapalne, przeciwgorączkowo, antybakteryjnie i antywirusowo, a dodatek kakao zapewnia potrzebną porcję magnezu, który poprawia pamięć, usprawnia procesy uczenia się, wzmacnia kości i zęby. Miód z kakao doskonale sprawdza się jako dodatek do kanapek, nadzienie do naleśników lub samodzielnie – jako słodka przekąska. Dodany do ciepłego mleka zamienia je w pyszne, rozgrzewające kakao.
Ceny:
Polecamy także sprawdzony przepis na kulki mocy z miodem z kakao , które są zdrową alternatywą dla słodyczy.
Składniki:
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie, a orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Połowę zmielonych orzechów wymieszać z namoczonymi daktylami i chwilę jeszcze miksować, aż składniki się połączą. Następnie do powstałej masy dodać pozostałą część orzechów oraz miód z kakao z Pasieki Rodziny Sadowskich, płatki owsiane i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszać ręką. Jeśli masa jest sucha, można dodać odrobinę wody. Następnie uformować kulki ( można je obtoczyć w kakao lub wiórkach kokosowych – wedle własnego uznania) i przed podaniem schłodzić je w lodowce.
Smacznego!
Fot. Pasieki Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa