Zdrowie prosto z morza

Krokiety ziemniaczano-śledziowe - przepis kulinarny.
Wypróbuj przepis ze śledziem w roli głównej.

Krokiety ziemniaczano-śledziowe

Składniki:

  • 2 wędzone śledzie
  • 400 dag ugotowanych ziemniaków
  • 2 jaja
  • 1 pęczek szczypiorku
  • bułka tarta
  • olej i masło do smażenia
  • sól, pieprz

Śledzie obrać z mięsa. Ziemniaki zmielić lub zblendować od razu z mięsem ze śledzi, dodać jaja, posiekany szczypiorek. Formować podłużne wałeczki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju zmieszanym z masłem. Podawać z sosem tatarskim lub innym sosem na bazie majonezu.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat