Zielony krem

Zupa krem - przepis kulinarny.
Pełen witamin, pyszny oraz rozgrzewający zielony krem to świetny pomysł na pożywny posiłek po zimowym spacerze. Dzisiaj proponujemy wersję z zielonym groszkiem, ziemniakami, pietruszką oraz serkiem topionym. Pycha!

Zielony krem

Składniki:

  • 3 pietruszki
  • 2 ziemniaki
  • 200 g mrożonego zielonego groszku
  • 400 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 serek topiony
  • 1000 ml wody Mama i ja
  • Garść natki pietruszki i lubczyku, kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe
  • Suszone warzywa (domowa Vegeta) lub sól i pieprz – doprawić do smaku wedle uznania

Wykonanie:

  1. Pietruszki i ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, dodać pietruszkę, lubczyk, przyprawy i gotować około 10 minut.
  2. Mrożone warzywa gotować do miękkości. Dołożyć serek topiony, wyjąć ziele angielskie, liście laurowe i zblendować na gładko. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję – przecedzić całość przez sitko. Doprawić do smaku, jeśli trzeba.
  3. Podawać z domowymi grzankami, natką pietruszki i kleksem jogurtu.

Fot. WOSANA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat