W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Złocista owsianka z jabłkami

Opublikowano: 2017-10-03
Przepis na złocistą owsiankę z jabłkami na diamantowe śniadanie.
Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii.

Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek! Złocisty, apetyczny kolor owsianki i słodki, karmelowo-miodowy smak uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i aksamitny Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania. 

Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia. Słodkie, karmelowo-miodowe nuty uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i Syrop Trzcinowy złocisty Diamant do polania. Najwyższej jakości, bez konserwantów i sztucznych składników, są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego. Dzięki nim poranna owsianka będzie złociście piękna i kusząco słodka. To sposób na słoneczne poranki nawet w pochmurny dzień!

Diamantowa owsianka z karmelizowanymi jabłkami
Składniki:

  • 3 duże jabłka
  • 100g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
  • szczypta cynamonu
  • 100g płatków owsianych błyskawicznych
  • 300g mleka roślinnego
  • Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania


Sposób przygotowania:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem polać syropem trzcinowym.

Fot. DIAMANT
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama