Złote panaceum

Recenzja książki „Cud oleju palmowego”.
Od lat poszukiwany jest lek na nowotwór oraz choroby serca. Doktor Bruce Fife odnalazł sposób, dzięki któremu zdrowie jego pacjentów uległo znacznej poprawie.

Lekarz postawił sobie za życiowy cel, edukację w dziedzinie zdrowego odżywiania. Napisał wiele książek o zdrowiu, odżywianiu i metodach terapii naturalnej. Ja miałam okazję przeczytać jedną z nich, a mianowicie „Cud oleju palmowego”. Bruce Fife przekonał mnie do tego, że korzystanie z tego specyfiku skutecznie poprawi moje samopoczucie, a przede wszystkim moje zdrowie.

W jaki sposób powstaje olej palmowy? Otrzymywany jest poprzez tłoczenie nasion olejowca gwinejskiego. Nasiona są początkowo bardzo twarde, co utrudnia uzyskiwanie płynu. Najpierw są suszone, później mielone, tłoczone, a na samym końcu rafinowane. Olej o temperaturze pokojowej ma wygląd żółto-brązowego tłuszczu i charakterystyczny zapach. Natomiast po rafinacji, staje się twardą, biało-żółtą masą o neutralnym, przyjemnym smaku.

Bruce Fife przekonuje nas o znakomitym działaniu tego specyfiku. Olej z palmy korzystnie wpływa na krążenie krwi w organizmie i zapobiega wystąpieniu chorób serca, zwiększa wchłanianie witamin i najważniejszych składników odżywczych. Ważny jest też fakt, że olej palmowy zabezpiecza przed nowotworami i wzmacnia odporność, ale również reguluje poziom cukru we krwi i wspomaga funkcjonowanie wątroby. Jeśli chcesz zadbać o swoją piękną cerę, to również warto zaopatrzyć się w ten specyfik, ponieważ zapobiega on przedwczesnemu starzeniu skóry! Wspomaga suchą i popękaną skórę, bardzo dobrze natłuszcza i uelastycznia. Istotnym faktem jest to, że podobnie jak inne oleje roślinne, ten palmowy nie zawiera cholesterolu. Zawiera za to wysoką wartość naturalnych przeciwutleniaczy.

W książceCud oleju palmowego” znajdziecie również niesamowite przepisy z zastosowaniem owego specyfiku. Autor doradza, żeby najlepiej zastąpić inne stałe tłuszcze w swoich daniach, właśnie olejem palmowym. W publikacji doktora Fife znalazły się więc smaczne przepisy, m.in. na smażonego kurczaka po malezyjsku, rosół z kurczaka po malezyjsku, curry krewetkowe, ciastka fasolowe, albo brazylijski gulasz krewetkowy. Oprócz przepisów, książka opatrzona jest dużą  liczbą ramek, zdjęć i schematów, które obrazowo przekonują nas do cennych właściwości oleju palmowego.

Zachęcam do sięgnięcia po książkę i zapoznania się z jej zawartością. Autor przekonuje nas, że olej palmowy jest nie tylko niezwykle zdrowy, ale przede wszystkim smaczny. Sięgając po olej palmowy obieramy właściwy kurs. Kurs na zdrowie.

Katarzyna Kratiuk
(katarzyna.kratiuk@dlalejdis.pl)

Bruce Fife, „Cud oleju palmowego”, Białystok, Studio Astropsychologii 2013




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat