Zostań w domu… i grilluj!

Sałatka z grillowanymi warzywami i serem - przepis kulinarny.
Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych.

Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków.  Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy!

Sałatka z grillowanymi warzywami i serem

Składniki:

  • kabanosy #JBB,
  • oliwa,
  • cukinia,
  • ser typu camembert,
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • szpinak
  • czerwona cebula
  • pestki dyni
  • papryka kolorowa

Sposób przygotowania:
Cukinię pokrój w talarki, cebulę na cienkie paski, paprykę w paski, a kabanosy w 2 cm kawałki. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko grilluj na patelni grillowej lub w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Gotowe składniki ułóż na szpinaku, udekoruj kawałkami sera lazur oraz pestkami dyni. Podawaj z bagietką lub chlebem.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat