#ZOSTAŃ W DOMU z przyjemnością

Gotuj smacznie z Almette.
W tych szczególnych okolicznościach, w których się znaleźliśmy, ważnym wsparciem stała się internetowa akcja #ZOSTAŃ W DOMU, propagująca postawę odpowiedzialności za siebie i za innych.

Teraz dołącza do niej marka Almette – z pomysłem i z przyjemnością. Inspiracje do kreatywnego spędzania czasu w domu, oryginalne przepisy w nurcie zero waste, pomysły na rodzinne gotowanie – to wszystko znaleźć będzie można w materiałach przygotowanych w akcji Almette #ZOSTAŃ W DOMU z przyjemnością. W jej ramach ambasador marki – David Gaboriaud, prosto ze swojej kuchni będzie łączyć się wirtualnie ze znanymi blogerkami i youtuberkami. Akcja startuje 1 kwietnia.

Ograniczenie opuszczania domu stało się wyzwaniem, z którym z pewnością będziemy się mierzyć przez kolejne tygodnie. Jak przygotowywać posiłki, gdy do dyspozycji mamy ograniczone zasoby produktowe? Jak gotować, by maksymalnie wykorzystać zapasy i niczego nie marnować? Jakie ciekawe, domowe aktywności zaproponować dzieciom? Odpowiedzi między innymi na te pytania pojawią się w nowej akcji marki Almette #ZOSTAŃ W DOMU z przyjemnością.

Dwa razy w tygodniu, szef kuchni David Gaboriaud, ze swojego domu prowadził będzie studio kulinarne, łącząc się online ze znanymi blogerkami i youtuberkami – specjalistkami w dziedzinie kulinariów i opieki nad dziećmi. Będą one wirtualnie gościć Davida w zaciszu własnych domów – zgodnie z hasłem akcji. W każdą niedzielę, w ramach cyklu NIEDZIELA BEZ NUDY – David i influencerzy podsuną rodzicom niebanalne pomysły na kreatywne, domowe zajęcia z dziećmi oraz patenty na rodzinne i zdrowe gotowanie z Almette. W środy odbywać się będą wirtualne spotkania pod hasłem GOTOWANIE BEZ RESZTY #zerowaste. W tych odcinkach nie zabraknie edukacji na temat efektywnego wykorzystania zapasów jedzenia oraz ograniczenia jego marnowania. – Almette przychodzi z pomocą i pomysłami, by wesprzeć wszystkich, którzy odpowiedzialnie zostają w domach – mówi Katarzyna Ciecieręga - Marketing Manager w Hochland Polska - Nasza akcja to mnóstwo praktycznych porad, przydatnych w tych niecodziennych okolicznościach. Ale chcemy również pokazać, że nawet w takich warunkach możemy wnieść w naszą codzienność odrobinę przyjemności.

W ramach akcji Almette #ZOSTAŃ W DOMU z przyjemnością, zaplanowanych jest 16 odcinków domowego studia kulinarnego prowadzonego przez Davida Gaboriaud. Internauci będą mogli korzystać z wielu kreatywnych przepisów i porad. Akcja otrzyma wsparcie w mediach społecznościowych Davida, influencerów biorących udział w akcji oraz marki Almette.

David Gaboriaud znany jest z zamiłowania do naturalnych i regionalnych składników w swojej kuchni. Widzowie odcinków Almette #ZOSTAŃ W DOMU z przyjemnością mogą spodziewać się takich przepisów jak Pasta z wędzonego pstrąga i serka Almette z chrzanem, podana z grzankami. Zgodnie z ideą #zerowaste elementy wędzonej ryby to doskonały składnik do przygotowania esencjonalnego wywaru!

Pasta z wędzonego pstrąga i serka Almette z chrzanem, podana z grzankami

  • Porcja dla 4 osób
  • Czas przygotowania: 10 min.

Składniki:

  • 2 wędzone pstrągi
  • 4 łyżki serka Almette z chrzanem
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • grzanki

Przygotowanie:

  1. Oddziel mięso pstrąga od skóry i ości. Rozgnieć je delikatnie widelcem. Sprawdź, czy nie pozostały ości.
  2. Zetrzyj skórkę z cytryny. Wymieszaj pstrąga z łyżką oliwy, serkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dodaj skórkę z cytryny. Pokrop sokiem z cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem. Serwuj z grzankami.
  3. Pozostałe z wędzonego pstrąga ości, kręgosłup oraz głowę włóż do garnka, zalej wodą i ugotuj szybki bulion rybny z dodatkiem świeżego lub pieczonego pstrąga (jeśli masz jego resztki z obiadu). Do bulionu dodaj również kawałek pora, paloną cebulę i liść laurowy.
  4. Po ugotowaniu, odcedź czysty bulion i podaj go np. z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, kawałkami upieczonej ryby (jeśli pozostała z poprzedniego obiadu), natką pietruszki i łyżką Almette ze szczypiorkiem lub chrzanem.

Szczypiorek i koperek możesz z powodzeniem wyhodować na balkonie i cieszyć się własnymi, świeżymi ziołami już po kilku tygodniach od wysiania.

Fot. Almette
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat