Zupa Caldo Verde

Przepis na zupę Caldo Verde.
Przepis na zieloną zupę Caldo Verde.

Składniki:

  • 1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100 g chorizo
  • ½ główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • Jarmuż lub Roszponka Fit&Easy
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz, 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Puszka fasoli w zalewie
  • ½ pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka


Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Następnie dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek. Duś 2 – 3 minuty. Całość zalej wywarem lub rosołem i dodaj posiekaną młodą kapustę. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec umieść w garnku pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty. Jeżeli zupa jest Twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż fasolę z puszki. Podawaj z posiekaną kolendrą. W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak.

Autor: Jasiek Kuroń
Fot. Fit&Easy




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat