Zupa krem z krewetkami i koprem

Przepis na zupę krem z krewetkami i koprem.
Radość z wiosny… na talerzu!

Gdy senna przyroda budzi się do życia, a poranne przymrozki ustępują miejsca śpiewom ptaków, wiadomo, że wiosna już do nas zawitała! Z nową porą roku powraca optymistyczna aura i więcej chęci do życia. To również czas zmian w kuchni, kiedy zaczynamy sięgać po lekkie, kolorowe menu. Słoneczna i aromatyczna Zupa krem z czerwonych warzyw Proste Historie, z dodatkiem egzotycznych akcentów i aromatycznego koperku to propozycja dla wszystkich spragnionych wiosennych smaków!

Pełna zapachów i soczystych kolorów – takiej kuchni potrzebujemy wiosną.  Ciężkie, zimowe dania chętnie zastępujemy lżejszymi przekąskami, świeżymi warzywami, aromatycznymi zupami. Sięgając dodatkowo po owoce morza, podkręcamy codzienne menu wprowadzając powiew wakacyjnych smaków. Taką wiosenną potrawę, która wprowadzi do naszej kuchni dużo słońca i uśmiechu, można przyrządzić dosłownie w pół godziny. Korzystając z Zupy krem z czerwonych warzyw od Prostych Historii, w kuchni zapachnie papryką, pomidorami, marchewką i buraczkami. Pełna wartości odżywczych, wyłącznie z naturalnych składników, łączy w sobie prostotę z wystrzałowym efektem kulinarnym. Dodatek królewskich krewetek i zielonego akcentu w postaci kopru sprawią, że ta zupa niezawodnie poprawi nastrój, doda pozytywnej energii i rozbudzi chęć do pierwszych wiosennych wojaży.

Składniki:

  • 1 opakowanie Zupy krem z czerwonych warzyw Proste Historie 450 g
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • 4 kromki chleba pszennego
  • 220 g krewetek koktajlowych
  • 200 ml białego wina
  • kilka gałązek kopru
  • sól do smaku


Sposób przygotowania:
Zupę krem z czerwonych warzyw Proste Historie wsyp do ok. 600 ml gotującego się bulionu. Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, a następnie zmiksuj i dopraw przyprawą z koperkiem dołączoną do opakowania.
Pokrój kromki chleba w kostkę, zarumień na patelni do uzyskania złotego koloru, przełóż na talerz.
Następnie na patelni rozpuść masło, dodaj posiekane ząbki czosnku, posiekaną ostrą papryczkę chilli i krewetki. Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej białym winem i duś przez kolejne 5 minut. Dopraw solą, posyp posiekanym koprem i wymieszaj zawartość patelni z przygotowaną zupą krem.
Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.

Smacznego!

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat