Zupa soczewicowo–szpinakowa

Przepis na zupę soczewicowo–szpinakową.
Przepis na zupę soczewicowo–szpinakową ze szpinakiem Fit&Easy.

Składniki:

  • Opakowanie Szpinaku Fit&Easy
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 kłącza selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 160 g zielonej soczewicy
  • 100 ml śmietany 36%
  • Opcjonalnie kilka kawałków boczku
  • Sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
  • Oliwa z oliwek
  • Ew. kilka plastrów boczku


Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę, marchew i selera. Na ostatnią minutę dodaj pokrojony w płatki czosnek. Zalej całość wywarem i dodaj soczewicę. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.  Po tym czasie dodaj szpinak, dopraw solą, gałką muszkatołową. Zupę możesz zmiksować lub podać bez blendowania. Serwuj z plastrami grillowanego boczku

Autor: Ambasador marki Fit&Easy – Jan Kuroń
Fot. Fit&Easy




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat