W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Zupa z mini kokardek z groszkiem cukrowym i kurczakiem

Opublikowano: 2017-06-08
Przepis na zupę z piersi kurczaka ze szpinakiem, groszkiem cukrowym i szparagami.

Składniki :

• Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus
• groszek cukrowy 300g
• groszek zielony 100g
• szparagi 1 pęczek
• cebula1 sztuka
• piersi z kurczaka2 sztuki
• oliwa do smażenia 2 łyżki
• liście laurowe 2 sztuki
• młody szpinak garść
• szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka

Czas przygotowania: 30 minut

1. Na pierwszy ogień…
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie – przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.

2. Jesteś na półmetku…
Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi.

3. To już prawie meta!
Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine.

ip

fot. Lubella





Społeczność
Reklama