Składniki :
• Makaron Lubella Mini Kokardki 1/3 opakowania
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus
• groszek cukrowy 300g
• groszek zielony 100g
• szparagi 1 pęczek
• cebula1 sztuka
• piersi z kurczaka2 sztuki
• oliwa do smażenia 2 łyżki
• liście laurowe 2 sztuki
• młody szpinak garść
• szczypiorek, drobno posiekany 1/2 pęczka
Czas przygotowania: 30 minut
1. Na pierwszy ogień…
Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i przesmaż na oliwie – przez ok. 3 minuty każdą stronę. Dodaj do kurczaka drobno posiekaną cebulę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Bulion przygotuj zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu koncentratu. Następnie zalej kurczaka bulionem , dołóż liść laurowy i zagotuj.
2. Jesteś na półmetku…
Dodaj makaron Lubella do zupy i gotuj ją przez ok. 3 minuty. Następnie wsyp do garnka pokrojony w cienkie paski groszek cukrowy oraz groszek zielony i szparagi.
3. To już prawie meta!
Po kolejnych 3 minutach gotowania dodaj do całości młody szpinak, a po kolejnej minucie możesz posypać zupę natką pietruszki lub szczypiorkiem. Podawaj z odrobiną oliwy extra vergine.
ip
fot. Lubella