Zupy idealne na lato

Krem ze szparagów - przepis kulinarny.
Zupy goszczą na naszych stołach na co dzień, skradając serca i rozpieszczając podniebienia.

Lato to idealny moment na przygotowanie aromatycznych kremów czy bulionów z sezonowych warzyw. Z przyprawami Vegeta Natur stworzysz zupy, które zachwycą Twoich bliskich.

Krem ze szparagów

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 pęczek młodej włoszczyzny
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • przyprawa Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • 2 łyżki śmietany
  • grzanki z chleba

Sposób przygotowania:
Warzywa obierz i umyj. Ugotuj bulion z 1 kostki Vegeta Natur, do wrzącego wywaru dodaj włoszczyznę oraz ziemniaki. Pod koniec gotowania, kiedy pozostałe warzywa będą już prawie miękkie, dodaj szparagi. Gotuj wszystko na wolnym ogniu jeszcze przez 7 minut, następnie zmiksuj całość z czosnkiem. Dodaj przyprawę Vegeta Natur w płynie według smaku oraz śmietanę. Danie serwuj z grzankami. 

Fot. Vegeta
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat