W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Nowe menu sezonowe restauracji Alyki

Wrocławska Restauracja ALYKI w SKY Tower zaprasza do spróbowania nowego menu sezonowego Restauracji ALYKI.

Tym razem nasz Szef Kuchni przygotował przepyszne dania pełne świeżych warzyw i lekkich dodatków.

Jako przystawkę proponujemy Państwu bruschettę z mozzarellą, pomidorem i świeżą bazylią. To idealna przekąska przed spróbowaniem dań głównych. Zapraszamy również do skosztowania zupy ze świeżego ogórka, z kurczakiem, porą, koperkiem, sałatą lodową oraz kwaśną śmietaną. To lekka potrawa, idealna na wiosenne dni. W naszym menu sezonowym tradycyjnie zagościły dwie sałatki. Pierwsza to lekko owocowa w smaku sałatka z roszponką, delikatnym łososiem sous-vide, awokado, granatem, zieloną rzepą oraz pomidorkami koktajlowymi podawana z winegretem truskawkowym. Druga to mix sałat z grillowanym kurczakiem, figą, granatem, skompresowaną gruszką, szczypiorkiem, jajkiem sous-vide (lub wg upodobań naszych Gości jajkiem na twardo) oraz niesamowitym winegretem z pomidorów malinowych. Obie sałatki to idealne propozycje na cieplejsze, kwietniowe dni.

Tym razem w menu sezonowym znalazło się aż pięć dań głównych. Makaron rigatoni wraz z pomidorami, cukinią, szczypiorkiem, świeżym tymiankiem i parmezanem to wyborna opcja dla wszystkich wielbicieli włoskich makaronów, a zwłaszcza naszych najmłodszych gości. Dla miłośników drobiu przygotowaliśmy grillowany filet z kurczaka wraz ze smażonymi truskawkami, marchwią, palonym topinamburem oraz sosem szczypiorkowym. Warto go spróbować chociażby z uwagi na ciekawe połączenie smakowe, jakie tworzy delikatne mięso z usmażonymi truskawkami. Nasz Szef Kuchni poleca także medaliony z polędwicy wołowej, podawane z palonymi warzywami, granatem, niezwykłą salsą ogórkowo-krewetkową oraz sosem demi-glace. Dla gości, którzy lubią dania rybne w nowym menu sezonowym pojawił się pieczony karmazyn (tuszka), którego serwujemy z fasolką long, mixem grillowanych papryk, pomarańczami oraz ryżem basmati. Specjalnie na życzenie naszych Gości w menu sezonowym pozostał przepyszny sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, domowymi frytkami, sałatką z jarmużu oraz żelem z wiśni.

Serdecznie zapraszamy do Restauracji ALYKI!

Bruschetta
Grillowany filet z kurczaka
Makaron rigatoni
Medaliony z polędwicy wołowej
Pieczony karmazyn



Społeczność
Reklama