Teo Vafidis prowadził warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku" odbyły się w czwartek 22 czerwca w Studiu Kulinarnym w Warszawie. Poprowadził je autor książki i mistrz kulinarny Teo Vafidis.

W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki „Filozofia smaku”:

Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fentułem i zielonymi oliwkami z miasta Retimno.

Uczestnicy mogli się przekonać, że dania kuchni greckiej są nie tylko smaczne, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Teo Vafidis pomagał uczestnikom w samodzielnym przygotowaniu potraw, podpowiadał, i dzielił się swoim doświadczeniem, na koniec przyrządził smaczny deser. Oczywiście podczas warsztatów nie zabrakło degustacji wszystkich przygotowanych potraw.

Teo Vafidis to podróżnik i mistrz kulinarny o greckim pochodzeniu, Polakom dał się poznać jako powszechnie znana i lubiana postać telewizyjna, od lat zabiera widzów w kulinarną podróż do współczesnej Hellady. W książce „Filozofia smaku” na którą wielu fanów od dawna czekało, prezentuje swoje ulubione przepisy, które każdy może przygotować w kuchni. Opowiada o smakach z dzieciństwa i miejscach dla niego ważnych.

Fot. Maciej Goliszewski / Epoka dla Edipresse Książki
Informacja prasowa

Powrót strony głównej galerii zdjęć
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Warsztaty Teo Vafidis
Powrót strony głównej galerii zdjęć

Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat