W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Warsztaty "Smakoterapii"

We wtorek, 10 października, w przestrzeni studia kulinarnego Cook Story by Samsung odbyły się warsztaty z Iwoną Zasuwą – autorką hitowego bloga smakoterapia.pl i książki „Smakoterapia”,...

wydanej nakładem Edipresse Książki przy współpracy z firmą Militzer & Munch oraz pod patronatem polki.pl, Poradnika Domowego, Przyjaciółki, Pani Domu oraz Warszawskiej Kooperatywy Spożywczej.

Iwona swoimi przepisami udowadnia, że kuchnia wegetariańska i wegańska jest nie tylko zdrowa, ale również niezwykle smaczna i prosta.

Przekonali się o tym uczestnicy warsztatów, którzy za zadanie mieli przygotować 4 potrawy z książki:

migdałowy „twarożek” z warzywami
„Delikatny, bielusieńki, lekki i… roślinny. Jest tak idealny, że żaden z konsumujących nie domyśli się heretyckiego migdałowego podstępu. Z doświadczenia warsztatowego wiem, że ten serek ZAWSZE okazuje się sensacją. Warto spróbować. Nawet jeśli jest się nabiałożercą.”*

orientalna zupa-krem z jaglanką
Czy jest coś wspanialszego po męczącym dniu niż miska pożywnej gorącej zupy zjedzona w towarzystwie tych, których się kocha? Zapewne jest. Ale mnie właśnie to w zupełności wystarcza. Zwłaszcza, jeśli czeka na mnie ta zupa.”*

burgery buraczane
„Wyglądają trochę groźnie, bo mają krwistą barwę, która wzbudza nadzieję wśród fanów mięsa. Jednak w tym wypadku pozory mylą, co ostatecznie nie ma znaczenia – zwykle przy wspólnym grillu mięsożercy i tak wyżerają tym wege roślinne burgery, nie oferując nic w zamian. Skandal! Oto przykład przewagi dań roślinnych. Zazwyczaj mogą jeść je wszyscy!”*

wegańskie mascarpone z owocami
„Masz czasem ochotę na słodki waniliowy serek z dodatkiem owoców? Mój Syn ma ją zawsze! Zwykle nie znajduje we mnie kompana do wspólnego biesiadowania, gdyż ze wszystkich słodkości na świecie najbardziej lubię… kiszone ogórki i oliwki. Dla tego deseru robię jednak wyjątek. Jest znakomity!”*

„Smakoterapia” jest doskonałą propozycją zarówno dla wegan i wegetarian, jak i mięsożerców – pomimo, że nie znajdziemy tam przepisów na dania mięsne.

Zgromadzono w niej ponad 140 przepisów na bazie sezonowych warzyw i owoców, kasz, ziaren i słodkich, zdrowych „zamienników”, opatrzonych autorskimi zdjęciami Iwony. Inspiracja dla każdego, kto pragnie jeść mądrze, świadomie, zdrowo i przede wszystkim smacznie, bo o to przecież chodzi w jedzeniu.

*fragmenty książki „Smakoterapia”

Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą
Warsztaty z Iwoną Zasuwą



Społeczność
Reklama