Zdrowe Gotowanie z firmą Candy

26 czerwca w warszawskim Cook Up studio przy ul. Racławickiej 99 odbyły się warsztaty z gotowania z firmą Candy.

Firma Candy, znany producent urządzeń oraz AGD, zorganizowała letnie warsztaty gotowania dla dziennikarzy i blogerów, których motywem przewodnim było gotowanie na parze. Uczestnicy mogli spróbować swoich sił w przygotowywaniu posiłków – dla jednych była to czysta formalność (Blogerzy kulinarni, których gotowanie jest pasją) dla innych – wyzwanie (np. dla mnie). To, co łączyło wszystkich, niezależnie od kulinarnych umiejętności, to dobre chęci, humor i uśmiech.

Warsztaty kulinarne poprowadzili doświadczeni szefowie kuchni – Michał Kępiński (doświadczony szef kuchni, pracujący w najlepszych restauracjach na świecie m.in. w KOKS na Wyspach Owczych czy w Maaemo w Oslo) oraz Michał Lachur (współwłaściciel warszawskiego Organic Corner Food Store & Bistro na Mokotowie rozmiłowany w kuchni wegańskiej). Pod ich skrzydłami, każdy mógł poczuć się prawdziwym kucharzem. Z rąk uczestników powstawały takie smakowitości jak: focaccia z orkiszowej pełnoziarnistej mąki z rozmarynem, sałata z pieczonych na parze warzyw z czarną soczewicą i sosem sezamowym, wegański New York Cheesecake z konfiturą z owoców sezonowych czy ryż z pomarańczowym koglem moglem na parze oraz brzoskwiniami. Dość sceptycznie podchodziłam do niektórych potraw, ale wszystkie dosłownie zwalały z nóg. Nie spodziewałam się, że warzywa pieczone na parze mogą rozpływać się w ustach, zwykły chłodnik rozbrzmiewać feerią smaków, a pesto z marchewkowej naci być tak… obłędne!

Oprócz potraw, każdy z uczestników mógł zapoznać się z nowymi urządzeniami marki Candy. Zarówno płyta indukcyjna, jak i piekarnik to hit na rynku urządzeń AGD. Płyta indukcyjna Candy CTP644SCWIFI  ma łączone pole bridge, co sprawia, że możemy korzystać nawet z bardzo dużych naczyń i sterować pracą dwóch miejsc jak jednym. Model ten połączony jest również z siecią Wi – Fi, co pozwala na zdalne sterowanie. Z kolei dzięki piekarnikowi FCPKS826XL/E możemy gotować zdrowo, beztłuszczowo, bo na parze. Para sprawia, że potrawy są nie tylko gorące, ale przede wszystkim soczyste. Woda zawarta w warzywach czy mięsie dodatkowo je nawilża i sprawia, że są chrupiące, pyszne i zdrowe! Piekarnik jest też łatwy do utrzymania w czystości. Para zmiękcza przypalenia i osady. Druga metoda czyszczenia to pyroliza. Piekarnik jest rozgrzewany do 500 stopni, dzięki czemu spalane są zanieczyszczenia.

Jeśli szukasz do swojej kuchni sprzętów, najwyższej jakości, funkcjonalnych i łatwych w utrzymaniu – zapoznaj się z asortymentem firmy Candy!

Anna Stasiuk
(anna.stasiuk@dlalejdis.pl)

Fot. Anna Stasiuk

Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie
Zdrowe Gotowanie



Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
gggasd