Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie!

Halloween w smacznym stylu.
W dniach 29 października - 7 listopada w Browarach Warszawskich trwa Dyniobranie!

Z tej okazji wybrane restauracje i kawiarnie przygotowały specjalne dania, desery i napoje z dynią w roli głównej. Masz ochotę na dyniowe risotto z Coppa di Parma lub burgera z chutney z dyni? Nie musisz jechać daleko za miasto, aby skorzystać z uroków jesieni! Poniżej podpowiadamy, do których miejsc koniecznie warto zajrzeć, aby skosztować darów jesieni!

Świętowanie jesiennych zbiorów
Koniec października to czas, kiedy pękate dynie witają nas w witrynach restauracji, sklepów, ogródków. Smaki jesieni zagościły również w kartach restauracji i kawiarni w Browarach Warszawskich! Dyniobranie, to wstęp do cyklicznych wydarzeń, które będę celebracją smaków jesieni, zimy, wiosny czy lata! Goście będą mogli spróbować limitowanych dań z sezonowymi składnikami, które aktualnie będą królować na talerzach!

Już w samym wejściu do Browarów, w Deseo czekają na nas tajemnicze i tematyczne desery w stylu petit gateau - Halloween i Bloody Nika. Będzie mrocznie, krwiście i przede wszystkim przepysznie! W cukierni wypijcie także Pumpkin Spice Latte i skosztujecie czekoladowych czaszek. Takich słodkości tutaj jeszcze nie było! Dyniowego latte będzie można spróbować także w dobro&dobro cafe oraz w Etno Cafe. Z kolei na limitowane koktajle polecamy zajrzeć do Munji, warto tutaj również spróbować oryginalnych dań znad Adriatyku, skierowanych wprost z buchającego płomieniami grilla, opalanego wyłącznie węglem i drewnem. Jest obficie, wyraziście, międzynarodowo i halloweenowo! Dynia na deser? Dlaczego nie! Zwłaszcza jeśli chodzi o halloweenowe pączki z dyniowo-pomarańczowym nadzieniem z kawiarni Vita Cafe. Wszystkie wypieki wyglądają tutaj jak z okładki! Piekarnia Bakery specjalnie z tej okazji przygotowała chleb na zakwasie z dynią, którego grzech nie spróbować!

W sercu Browarów, w nowo otwartym Food Hall Browary na Gości czekają wyjątkowe, dyniowe propozycje. Restauracje działające w dawnej Leżakowni - części historycznego Browaru Haberbuscha i Schielego - specjalnie na Dyniobranie przygotowały jesienne menu. Jasna Sprawa zaprasza na aromatyczny krem z pieczonej dyni z imbirem podawany w świeżej dyni Hokkaido, a S’poke Bowl & Śledzie na halloweenowy bowl z dynią Hokkaido w miso i miodzie z prażonymi orzeszkami ziemnymi, avocado, marynowanym shitake i japońską sałatką ziemniaczaną. Z kolei w Seafood Bar spróbujemy curry z kerali z krewetkami, dynią piżmową, chutneyem śliwkowym i ryżem japońskim. A’panu occo ?! stawia na kimchi z buraka ze śliwką, panierowaną dynią marynowaną sosem sojowym, imbirem oraz  majonezem szczypiorkowym z chorizo. Octo Pasta & Pizza przez tydzień będzie serwowała czarne makarony z pieczoną dynią Hokkaido i dodatkami. A jakby było tego mało - w Boston Burger władzę przejmuje burger z chutney dyniowym! Więcej nie zdradzamy - przekonajcie się sami!

Co przygotował Browar Warszawski? W aktualnym menu znajdziemy rozgrzewający krem z dyni ze smażonymi krewetkami i dyniową pastą. Do tego oczywiście piwo! Wybór jest imponujący. W historycznych piwnicach znajduje się 20 zbiorników, gdzie warzy się 18 rodzajów rzemieślniczego piwa, w tym legendarne Grodziskie i Porter. Od 29 października do 7 listopada we włoskiej restauracji Pizza Lecentano na Gości czekają dwie jesienne propozycje - ravioli z dynią w sosie pecorino lub dyniowe risotto z Coppa di Parma i szafranem.

To nie koniec! Starowarszawska Gastronomja umie w dynie jak mało kto! Tym razem zaskoczą wegańskim ceviche z dyni podawanym z awokado oraz wegetariańskim kremem z dyni z popcornem o smaku mango-wanilia! Wisienką na dyniowym torcie jest restauracja Olivos Cafe & Restaurant, w której będzie okazja do spróbowania ich autorskiej zupy z dyni pizzy na sosie dyniowym i tradycyjnego dyniowego deseru!

Browary Warszawskie zapraszają na Dyniobranie w dniach 29 października - 7 listopada, które idealnie łączy się z weekendem halloweenowym! Każdy znajdzie tu coś dla siebie zarówno jeśli chodzi o menu jak i atrakcje, które czekają w każdej restauracji. FOOD HALLoween BROWARY, THE DEVIL MADE ME DO IT w Baila Show & Dining, bałkański DJ i limitowane koktajle w Munja Browary Warszawskie - to tylko niektóre z propozycji spędzenia wyjątkowego weekendu w Browarach Warszawskich!

Dyniobranie Browary Warszawskie menu


Fot. Browary Warszawskie
Informacja prasowa

Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat