W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Spotkanie autorskie Iwony Zasuwy

Spotkanie autorskie Iwony Zasuwy w Warszawie.
„Królowa Kaszy Jaglanej” spotka się ze swoimi czytelnikami.

Wszystkich miłośników zdrowej kuchni zapraszamy serdecznie na spotkanie autorskie z Iwoną Zasuwą i jej „Smakoterapią”.

7 grudnia (czwartek), godz.18.00, księgarnia Moda na Czytanie, Bracka 25 (Dom Braci Jabłkowskich).
WSTĘP WOLNY!

Zwycięzca w konkursie Najlepsza Książka Psychologiczna i Poradnik w kategorii "Zdrowie, dieta" serwisu granice.pl

ZDROWIE ZACZYNA SIĘ NA TALERZU

Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego i świadomego odżywiania oraz autorka popularnego bloga smakoterapia.pl w swojej debiutanckiej książce otwiera przed czytelnikiem bogaty i kolorowy świat kuchni roślinnej – bez glutenu, nabiału i cukru. Od zawsze pasjonowało ją zdrowe odżywianie, jednak do momentu urodzenia syna nie zdawała sobie sprawy, jak bardzo będzie zmuszona zmodyfikować swój jadłospis. Diagnoza: alergik. Problem: jak przekonać dziecko do zdrowego jedzenia?
Tak zaczęła się jej przygoda z terapią smakiem.

„Smakoterapia” to kompletny przewodnik kulinarny po kuchni roślinnej,  wypełnionej zapachami i kolorami. Znajdziemy w nim proste przepisy na śniadania, obiady oraz przekąski. Wszystko bazuje na naturalnych, ogólnodostępnych produktach roślinnych, a dodatkowo - bez glutenu, nabiału i cukru.

To doskonała propozycja zarówno dla wegan i wegetarian, jak i mięsożerców – pomimo, że nie znajdziemy tam przepisów na dania mięsne. Dowiesz się z niej, jak jeść świadomie, zdrowo i smacznie. Ponad 140 przepisów na bazie sezonowych warzyw i owoców, kasz, ziaren i słodkich, zdrowych „zamienników”, opatrzonych autorskimi zdjęciami Iwony.

Książka-inspiracja dla każdego, kto pragnie jeść mądrze, świadomie i przede wszystkim smacznie, bo o to przecież chodzi w jedzeniu.

O autorce:
Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym chórzystek i wokalistek sesyjnych. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i producentów zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego.

Społeczność
Reklama