Apetycznie doprawione sałatki z ziołami i przyprawami

Apetycznie doprawione sałatki z ziołami i przyprawami marki Appetita.
Kolorowe, pełne witamin, bogate w cenne mikroelementy, smaczne, zdrowe sałatki i surówki są niezastąpione w codziennej diecie.

Tajemnica ich smaku tkwi w wysokiej jakości składnikach oraz odpowiednio dobranych przyprawach. Z ziołami i przyprawami Appetita sałatki nabiorą przyjemnego aromatu, a także bardziej wyrazistego smaku.

Skrupulatnie dobrany wachlarz przypraw Appetita pozwoli zamienić każdą sałatkę w kulinarne dzieło sztuki. Z sałatkami ziemniaczanymi dobrze komponuje się pieprz czarny, koperek i pietruszka, z ryżowymi – imbir. Do surówki z kapusty idealny jest kminek, a do ćwikły poza kminkiem cząber, natka pietruszki i goździki. W sałatce caprese musi znaleźć się bazylia. Do sałatek z pomidorów pasuje – szczypiorek i koper, z rzodkiewki – kminek i szczypiorek, z zielonego groszku – estragon, cząber i melisa, z ogórków – koper, papryka, czosnek, a do owocowych – mięta, cynamon i kardamon.

Cząber ma przyjemny zapach i pikantny smak, dlatego należy używać go z umiarem. Jest często stosowany do sałatek ziemniaczanych, mięsnych oraz fasolowych. Tymianek służy jako pikantny dodatek do sałatek z fasoli i cukinii. Ostrości i aromatu sałatkom nadadzą pieprze czarny oraz zielony. Natka pietruszki będzie pomocna do przygotowania większości sałatek, jak również surówek (poza słodkimi). Do dipów i dresingów do sałat warto dodać kurkumę, czosnek, paprykę czy zioła prowansalskie. Suszone zioła i przyprawy powinny być używane na początku gotowania, by uwolnić smak. Stosuje się ich mniej niż świeżych - są bardziej intensywne i esencjonalne, wręcz gwarantują potrawom więcej smaku. Przed dodaniem zioła najlepiej rozetrzeć w palcach.

Dla osób zabieganych oraz tych, którzy chcą skorzystać z gotowych rozwiązań, idealne będą Zioła do sałatek Appetita z linii Ewy Wachowicz – autorska mieszanka ikony smaku i stylu. Kompozycja została skomponowana wyłącznie z naturalnych składników – ziół i przypraw. Nie zawiera glutaminianu sodu, maltodekstryny, konserwantów, barwników ani ekstraktu drożdżowego. Bazuje na soli morskiej, która zawiera znacznie więcej składników mineralnych i ma intensywniejszy smak niż zwykła sól kuchenna. Receptura Ewy Wachowicz znakomicie dopełnia smak warzyw ziołowym aromatem i smakiem.

Fot. Appetita
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat